Gazete Vatan Logo

Savarona operasyonunda 6 kişi tutuklandı

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 7 aylık çalışmanın sonucunda 28 Eylül günü Atatürk’ün ünlü yatı Savarona’da fuhuş yaptırıldığı gerekçesiyle baskın düzenledi. Savarona yatını 4-5 günlüğüne kiralayan grubun, Rusya ve Ukrayna’dan getirttiği, bazıları 18 yaşından küçük kızları “hatırı sayılır” işadamlarına fuhuş için pazarlandığı öne sürülüyordu. Jandarma ekipleri yatta bulunan aralarında Kazak işadamı Tevfik Arif’in de bulunduğu 19 kişiyi gözaltına aldı.

Savarona’da ünlü iş adamlarına pazarlandığı öne sürülen 2’si 18 yaşından küçük 9 Rus ve Ukrayna uyruklu hayat kadını sınırdışı edildi. Operasyonla ilgili ajanslardan geçen haberlerde yatta yakalanan ve kırmızı pasaportlu olduğu belirtilen bir kişinin serbest bırakıldığı yer alıyordu. Haberlerde sadece baş harfleri yer alan kırmızı pasaportlu kişinin ünlük Kazak işadamı Alexander Mashkevich olduğu ortaya çıktı. Operasyonda gözaltına alınan Rusya uyruklu işadamı M.B. ve A.G. ile Kazakistan uyruklu A.İ. de serbest bırakılmıştı.

Kazak işadamı Tevfik Arif’in de aralarında bulunduğu 8 kişi, 2 Ekim’de savcılığa sevk edildi. Örgüt lideri olduğu iddia edilen Tevfik Arif ile Gündüz Akdeniz, Musa Çelik, Erkan Akdeniz, Hülya Erdoğan ve Erdar Baıoguev’ın çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Türk K.T. ile Kazakistan uyruklu E.M. adlı kadın ise savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı