Gazete Vatan Logo

Sav’ın adayı Baykal mı?

CHP Genel Başkanı ile Önder sav arasında ipler kopunca ister istemez kurultay hesapları yapılmaya başlandı.

Dünden beri yaşananlarla ilgili olarak Kılıçdaroğlu, Sav ve Baykal cephesinde yer alan kimi isimlerle konuşuyorum. Gelinen noktada izlenimim şu.

Kılıçdaroğlu, ortamın yumuşamasını istiyor. Mevcut Parti Meclisi ile uzlaşma sağlanması halinde bu parti meclisi ile yola devam düşüncesinde.

Sav cephesinde ise farklı senaryolar üzerinde çalışılıyor. Önder Sav, hukuki yolları devreye sokarak bir yargı kararı ile mevcut yönetimin yasal olduğunu tescil etmenin yolunu arıyor. Ancak bu yolda pek şanslı olmadıkları düşüncesinde olmalı ki, Genel Başkan seçimli olağanüstü kurultay hesapları yapıyor.

Önder Sav, Genel Başkan adayı olmayı şu aşamada düşünmüyor. Gönlünde yatan Genel Başkan adayı Hakkı Süha Okay. Ancak Hakkı Süha Okay ile olası bir seçimde Kemal Kılıçdaroğlu-Baykal ikilisi karşısında başarı elde etme şansının olmadığını hesaplıyor.

Hakkı Süha Okay dışında seslendirilen başka adaylar var. Bunlar Haluk Koç ve Faik Öztrak olarak Sav ekibi tarafından seslendiriliyor.

BAYKAL-KILIÇDAROĞLU İTTİFAKINI KIRMAK İÇİN

Önder Sav, düşündüğü bu isimlerle de Kılıçdaroğlu karşısında başarı şansının zayıf olduğunu düşündüğü için öncelikli hedefi Baykal-Kılıçdaroğlu ittifakını ortadan kaldırmanın yolunu arayacak.


BAYKAL'DAN YANIT ALAMADI

Önder Sav, Deniz Baykal’ı aday yapmak istiyor. Bunu başarması halinde hem Kılıçdaroğlu-Baykal ittifakını ortadan kaldıracak, hem de Baykal ve Sav ittifakı ile Kılıçdaroğlu karşısında daha şanslı duruma geçeceğini düşünüyor.

Çok güvendiğim kaynaklardan aldığım bilgiye göre, Önder Sav bu konuda son derece ciddi, ancak şu ana kadar Deniz Baykal’dan bu konuda olumlu bir sinyal alamadı. Bu konuyu harekete geçirecek bir iki isim görevlendirildiği yorumlarını da ciddiye almakta yarar var.

Haberin Devamı