Gazete Vatan Logo

SAÜ'de 45 akademisyen görevden alındı!

SAÜ'de 45 akademisyen görevden alındı!

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yapılan çalışmalar sonucunda 45'e yakın öğretim üyesini açığa aldıklarını, soruşturmalarının devam ettiğini bildirdi. Elmas, SAÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Akademik Genel Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da yaşanan askeri darbe girişimine akademik ve idari personel ve öğrencilerle hep birlikte karşı olduklarını söyledi.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere FETÖ'yle mücadele edenlerin yanlarında olduklarını vurgulayan Elmas, "Tüm akademisyenlerimizin toplandığı genel kurulda bu irade de ortaya çıkmış oldu. Zaten SAÜ'nün bu konudaki sürecinde bir sorun yok." dedi.

İdari olarak yapılması gerekenlerin olduğunu vurgulayan Elmas, "Zaten Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile iletilen hususlar var. Üniversitemizde zaten bu anlamda yönetici kadrosunda bir sorun yoktur. Özellikle 17-25 Aralık'tan sonra en hassas davranan üniversiteyiz, bu konuda bir tereddüdümüz yok. Üniversitemizde çeşitli şekillerde bu terör örgütüyle ilişkisi olduğu belirlenen, bu konuda devletimizin de diğer organlarıyla el birliğiyle yaptığımız çalışmalar sonucunda 45'e yakın öğretim üyesini açığa aldık, soruşturmaları devam ediyor. Bundan sonraki sürece, tüm üniversitemiz el birliğiyle devam edecek." ifadelerini kullandı.

Elmas, toplantıda çıkan karara göre, akademisyenlerden oluşturdukları bir ekibin özellikle yurt dışında darbe girişimini farklı algılatan, Türkiye ve Cumhurbaşkanı aleyhine oluşturulan kampanyaya her dil, memleket ve ülkede karşı çıkacağını bildirdi.

Bundan sonra hem kurumlarını bu süreç içerisinde temizlemek hem de bu desteği devam ettirmek durumunda olduklarını belirten Elmas, darbeye karşı durarak şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

SAÜ'de, her dönemi fırsat bilip 10 yıl önceye kadar üniversitenin 3 fakültesine yerleşmiş bir grubun varlığına da işaret eden Elmas, "Bundan sonraki son dönemde bu hususta dikkat edilip kuruma katılan kimse yok zaten. O dönemden beri kurumlarda olanlar... Tabii devletimiz bu konuda zaten tedbirlerini almaktaydı. Son yaşanan süreç, bu tedbirlerde artık hiçbir tereddüdün, geri duruşun olmaması gerektiğini herkese gösterdi. Bu süreç devam edecektir." diye konuştu.

Rektör Elmas, bir gazetecinin darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan SAÜ İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz'ün FETÖ üyesi olduğuna dair kendilerine bilgi gelip gelmediğine ilişkin sorusu üzerine, "Bizim o konularda zerre kadar şeyimiz yok. Bu konu zaten memleketimizde olanları veya üst makamlardan oralardaki yerleşenleri düşünürsek bize gelmesi zaten mümkün değil. Bize gelse zaten o örgüt olmaz. Düşünün Cumhurbaşkanlığımızdan başlayarak her yere yuvalanmışlar. İnşallah el birliğiyle ülkemiz bu örgütün üstesinden gelecektir." yanıtını verdi.

Haberin Devamı