Gazete Vatan Logo

Satışlardaki Düşüşün Sebepleri

Türkiye’nin en büyük, iş ve ekonomi dünyasının buluşma noktası Uludağ Ekonomi Zirvesi bu sene Nef’in sponsorluğunda gerçekleşiyor.

Türk gayrimenkul sektörüne keşifler kazandıran Nef, bu yıl Capital ve Ekonomist dergileri tarafından, T.C. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve T.C Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gibi önemli bürokratların katılımı ile gerçekleşen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin co- sponsoru oldu. Türk siyaset, ekonomi ve iş dünyasının önemli isimlerinin buluşma noktası Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde 50'nin üzerinde konuşmacının katılım gösterdiği yedi farklı oturumda, ekonomik gelişmeler ve şirketler için farklı stratejiler tartışılıyor.

Uludağ Ekonomi Zirvesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur Türkiye ekonomisini yönlendiren katılımcıların yer aldığı zirvenin kısa zamanda global konuşmacıların ilgi duyduğu bir yapıya büründüğünü belirtti. Erden Timur, Türkiye’nin en önemli ekonomi buluşması olarak değerlendirilen Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne, ülkenin lokomotif sektörlerinden birinin temsilcisi olarak katılmaktan dolayı çok mutluyuz dedi.

Konut satışlarındaki düşüşün birden fazla etkeni var

Haberin Devamı

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde sektörü değerlendiren Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur Şubat ayı konut satışlarındaki yüzde 67.4’lük düşüşün nedenlerini dört ana başlık altında açıkladı. Erden Timur; “Ülkemizde içinde bulunduğumuz seçim dönemi yoğunluğu, bu yoğunluk nedeniyle markalı konut üreticilerinin lansmanlarını seçim sonrasına ertelemiş olmaları, konut satış sezonunun olmaması, döviz ve faiz oranlarındaki artışlar bu düşüşün nedenleri olarak gösterilebilir. Nisan ayında sektörün hareketleneceğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Ali Babacan’ın Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Türkiye’nin büyüme oranları ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar ile ilgili de değerlendirme yapan Erden Timur; “Türkiye’de geçmiş yıllara oranla daha düşük bir büyüme oranı beklense de dünya genelindeki büyüme oranlarının yüksek olacağı öngörüsü ile 2014 yılında büyük bir değişim beklemediğini ifade etti. Ayrıca Türkiye’nin konjonktürel durumu ile ilgili bir tahminde bulunmak zor olsa da Nef olarak 2014 yılı ve ilerisi için planlarının hazır olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Körfez ülkeleri ve Avrupalı yatırımcıların ülkemize olan ilgisi konusundaki sorulara da cevap veren Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur; “Dünyada küresel krizden çıkış başladı. Yaşanan bu olumlu hava ile yatırımcı yeni fırsatları değerlendirmeye başladı. Körfez ülkelerinin İstanbul’a olan yoğun ilgisi devam ederken Avrupalı bireysel yatırımcılar daha çok Türkiye’nin güney bölgelerini değerlendirmektedir” dedi.