Gazete Vatan Logo

Satışlar ilk günden %25 arttı

İstanbul'da hafta sonunda 'alışveriş için gün bugün' bereketi yaşandı

Piyasadaki durgunluğu aşmak için dün İstanbul’da başlatılan ’Alışveriş için gün bugün’ kampanyasının etkisi ilk günden görüldü. 65 bin mağazanın katıldığı kampanyada satışlarda ve ziyaretçi sayılarında yüzde 25’e varan artış sağlanırken soğuğa rağmen yaşlılar bile torunlarına ucuza hediye almak için alışverişe çıktı.

Alışveriş için gün bugün sloganıyla piyasalarda yaşanan durgunluğu aşmak için dün başlatılan kampanyada ilk gün sonuçları şimdiden perakendecilerin yüzünü güldürdü. İstanbul’da 65 bin mağazada başlayan kampanyaya katılanların ilk gün satışlarında yüzde 25’e varan artış yaşanırken, soğuk havaya rağmen alışverişe çıkanların yaş ortalaması da yükseldi. Fiyatlarda yüzde 50’ye varan indirim yapılması sayesinde kampanyadan çocuklarına hatta torunlarına uygun fiyatlı hediye almak isteyen yaşlıların bile alışverişe çıktığı gözlenirken asıl hareketin tüm mağazalara ’Alışveriş için gün bugün’ kampanyasını duyuran sticker’ların yapıştırılmasıyla yaşanması bekleniyor.

Köprülere, geçitlere duyuru

Ekim ayında satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 düşen perakende sektörü temsilcileri, kampanyanın ’moral’leri yükselttiğine dikkat çekti. İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 14 bin firma ve 65 bin mağazanın katılımıyla başlatılan kampanyanın duyurulması için de hummalı bir çalışma yürütülüyor. Alışveriş merkezleri ve mağazalara ’Alışveriş için gün bugün’ sticker’ları yapıştırılırken belediye de 75 bilboard ve 18 köprü ile geçide ilanlar astı.

Yaşlılar bile alışverişe geldi

Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, ”Tüketiciler kampanya sayesinde ’Acaba bana da uygun bir şey var mı, bu indirim fırsatından ben de yararlanabilir miyim?’ düşüncesinde. Sektörün yaratmak istediği de zaten bu farkındalıktı“ dedi. Nane, ”Kampanya sayesinde 7’den 77’ye herkes alışveriş yapıyor. Moral buluyor. Bizim mağazalada yüzde 20’lik ciro artışı var. Yaşlı insanlar bile torununa uygun fiyatlı ürün almak alışverişe çıktı” diye konuştu.

Vatandaş ne diyor?

Kampanyadan yararlanmak için sokağa çıkan tüketiciler de bu indirimlerden çok memnun. Alışveriş yaparken görüştüğümüz emekli öğretmen Vildan Koçhan, “Ben bayram ve yılbaşı alışverişimi şimdiden yapıyorum” dedi.

PERAKENDECİLER MEMNUN KALDI

Capitol AVM Genel Müdürü Özkan Şenyüz:

Asıl hareket bu hafta


HAZIRLIKLAR sürüyor. Asıl hareketin Pazartesi gününden itibaren başlayacağını düşünüyoruz. Çünkü mağazalar da kampanya katılımlarını gösteren işlemlerini haftasonu tamamlayacak.

Desa Yönetim Kurulu Başkanı Melih Çelet:

Yüzde 20’lik artış var


Şu anda kampanyanın pozitif etkisini gözlüyoruz. Geçen haftasonuna göre satışlarda yüzde 20’lik artış gözledik. İndirim oranımız yüzde 50’ye ulaşıyor. Tüketici bu dönemin kendisi için avantajlı olduğunun farkına vardı, kampanya onlara aynı zamanda moral oldu.

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Ekrem Akyiğit:

Etkisi hemen görüldü


Kampanyanın ilk günü olmasına rağmen etkisi hemen gözlendi. Rakamlar daha da iyi olacak. Kendi markamız Collezione’de de ’Bir alana bir bedava kampanyası’ yaptık, tepkiler çok iyi. İyi sonuçlar alınacak.

Mudo Genel Müdür Yrd. Abdülkadir Yalçuva:

Mobilyayı da dahil ettik


Mağazalarımızda yüzde 50’ye varan indirim yaptık. Kampanyaya ’mobilya grubu’nu da dahil ettik. Müşterilerden çok olumlu tepkiler aldık, mağazalarda ciddi bir hareket var. Kampanyanın asıl etkisi İstanbul’da mağaza sticker’larının yapıştırılmasının tamamlanmasıyla önümüzdeki hafta sonuna doğru daha iyi ortaya çıkar.

Carousel Alışveriş Merkezi

Ciddi bir canlanma oldu


Sticker’lar mağazalara ve AVM’mize yapıştırıldı. Mağazalarda yüzde 30-50 arasında değişen oranda indirim var. Tüketicilerin talebinde ciddi bir canlanma gözlüyoruz. Hem ziyaretçi sayısında hem de alışverişlerde yüzde 25’lik ’kampanya artışı’ var. Biz aynı zamanda 13’üncü yıl kutlamamız için de 50 YTL’lik alışveriş yapanlara hediye kampanyası başlattık.

Müşteri patlaması bekliyoruz

İlginin çok iyi olduğunu belirten Kemal Tanca yetkilileri, “Hem bayram hem de yılbaşı alışverişlerini artıracak. Kampanyada müşteri patlaması bekliyoruz” dedi Ciddi bir yoğunluk gözlediklerini açıklayan İnci Deri yetkilileri ise “Müşteri memnun. Bugün daha çok ilgi bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı