Gazete Vatan Logo

Satışlar 950 bine gidiyor

Otomotiv sektörünün tepe yöneticileri, seçim sonuçlarının istikrar belirtileri ortaya koyduğunu ve bunun pazara olumlu yansımaları olacağını söyledi.

Satışlar 950 bine gidiyor

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, 1 Kasım’da gerçekleştirilen milletvekili genel seçiminde halkın istikrardan yana olduğunu gösterdiğini belirtti. Otomotiv sektörünün gelişimi, kurlar ve faizler açısından da istikrarın büyük önem taşıdığını vurgulayan Bayraktar, “2023 hedeflerimiz için ihtiyaç duyulan reformların da yine bir an önce gerçekleştirilmesi sektörümüz için son derece önemli. Yeni hükümetimizin bir an önce kurulmasını ve icraatlarına başlamasını temenni ediyorum” dedi.

Tahminler yükseldi

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar da otomotiv sektörünün daima istikrar aradığını kaydetti. Seçim sonuçlarının ardından istikrar belirtilerinin görüldüğünü dile getiren Aybar, “Dolar, euro düştü. Önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini bekliyorum. Borsa yükselme başladı. Bütün bunlar beklentilerimiz doğrultusunda istikrar belirtilerini ortaya koyuyor” diye konuştu.

Otomotiv pazarında satışların Ekim’de yüzde 3.5 gerilediği hatırlatan İbrahim Aybar, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Kasım ayını şimdi daha iyi bekliyoruz. Özellikle de Aralık ayını çok daha iyi çıkmasını öngörüyoruz. Çünkü insanların 2016’ya dair beklentileri de pozitife döndüğü için Aralık’ta yıl kapanırken belli alımlar yapacaklardır. Bu yılın toplamında 900 bin gibi bir hedef veriyorduk. Kalan iki ay içinde 940-950 bin aralığında bir pazara doğru gideceğimizi şimdiden öngörebiliriz.”