Gazete Vatan Logo

Satışı an meselesi!

Bir an önce neticeye kavuşturmak istiyorlar

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, Carrefour işinin uzadığını, iki tarafın da satabileceğini söyledi.

Dünya Gazetesine açıklamalarda bulunan Kurtul, Carrefour'da 2012 yılında biteceği açıklanan sürecin 2013'e sarktığını ifade ederek, "Bu konuyu bir an önce bir netiyece kavuşturmaya çalışıyoruz. Biz yüzde 38.5, ortağımız yüzde 58.5 hisseye sahip. Çoğunluk Carrefour'da olduğu için onların ikna edilme gereği var" dedi.

Carrefour'un birkaç bölge ülkesinde hisselerini ortağına satıp çıktığının hatırlatılması üzerine Kurtul, "Hayır, o konuda bir netlik yok. Biz de satabiliriz, onlar da" dedi. Kurtul, Teknosa ile ilgili olarak ise yüzde 25'li bir büyüme beklediklerini ifade etti.

"KAPASİTEYİ İKİYE KATLAMAYI HEDEFLİYORUZ"

Kurtul, çimento sektörünün 2012'de miktarsal olarak büyümediğini, bu yıl ise ertelenen altyapı yatırımlarının hayata geçirilmesi ile büyüme beklediklerini belirtti. Kurtul, "Mevcut kapasitelerimizi gözden geçiriyoruz, iç piyasada hala satın alma yaparak büyüme fırsatlarımız var. Bölge ülkelerde de hazır bir tesisi satın alma yaparak büyümek istiyoruz." dedi.

Çimentoda son 5 yılda kapasiteyi iki katına çıkardıklarını ifadeeden Kurtul, "önümüzdeki 5 yılda da kapasiteyi iki kat artırmak istiyoruz. Bunu ancak yurtiçinde ve yurtdışında satın alma yaparak yapabiliriz." dedi.

"ÖZELLEŞTİRMELER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, havaalanı ve limanlar gibi büyük altyapı projeleri ile önemli özelleştirmeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Kurtul, Sabancı Holding olarak 2013 yılında enerjide olduğu gibi güçlü şekilde varlık gösterebilecekleri yeni bir sektöre yatırım yapabileceklerini söyledi. Kurtul, bu çerçevede "altyapı-lojistik alanında büyüme potansiyeli gördüklerini ve İstanbul'da inşa edilecek üçüncü havalimanı projesini yakından izlediklerini vurguladı. Sabancı Holding CEO'su Kurtul, "Özelleştirmeler bize yeni imkânlar yaratabilir. Limanlar, havalimanı gibi önemli özelleştirmeler var. Bu projelere çalışıyoruz" diye konuştu.

Holdingin borçluluk oranının çok düşük olduğuna işaret eden Kurtul, "Toplulukta satın alma, büyük bir sektöre yatırım yapma kapasitesi var" değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı