Gazete Vatan Logo

Satışa hazır 10 bin konut geliyor!

Konut üreticileri ‘yüksek sezon’dan umutlu

Eylül’den itibaren yaklaşık 10 bin yeni konut lanse edilecek. Piyasalardaki dalgalanma nedeniyle kredi faiz oranları yükselse de, konut üreticileri ‘yüksek sezon’dan umutlu.

Yaz aylarındaki mevsimsel durgunluğun ardından, konut sektörünün “yüksek sezonu” olan Eylül ayı geldi. Tatilin bitmesi ve okulların açılmasıyla, yeniden yatırım düşüncesine girecek tüketiciler için konut sektörü de uzun zamandır hazırlıklarını yapıyor. Konut üreticileri, piyasalardaki durumu da izleyerek Eylül ayından itibaren yeni projelerini satışa çıkaracak. Geçtiğimiz Nisan ve Mayıs ayında konut kredisi faiz oranlarının dip seviyelere inmesiyle konut satışları artış göstermişti. Bu dönemde piyasalardaki dalgalanmalar nedeniyle kredi faizlerinin durumu talebi etkieyecek.

Yaklaşık 10 bin konut

Eylül ayından itibaren piyasaya sunulan projelerdeki konut sayısı da 10 bini bulacak. Önümüzdeki günlerde Artaş Avrupa Konutları’yla, Teknik Yapı Fikirtepe projesiyle satışta olacak. Sur Yapı iki yeni proje satışa sunarken, Ağaoğlu-Dap Yapı Kartal’daki projesini, Sinpaş GYO Bomonti’deki ve Ankara’daki projelerini lanse edecek. Dumankaya, Özyurtlar, Gül İnşaat-Liv Yapı ve Kılıçoğlu da proje sunacak firmalar arasında.

KALE’NİN ARSASINDA 600 KONUT YAPACAK

ARTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Eylül ayından itibaren iki yeni projeyi satışa çıkaracaklarını söyledi. Bu projelerden ilki Kale’nin Topkapı arsasında inşa edilecek 600 konutluk proje olacak. İkincisi ise Avrupa Konutları TEM’in devamı niteliğindeki TEM-2 projesi olacak. Bu proje toplam 414 konuttan oluşacak.

Bakırköy 46’da hızlı satış

Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ekim ayına doğru Dap Yapı ile birlikte ihalesini kazandıkları Kartal’daki projeye başlayacaklarını belirtti, Ağaoğlu, projenin yaklaşık 1.500-1.700 konuttan oluşacağını kaydetti. Ağaoğlu, Bakırköy’deki 46 projeleri için de bu dönemde tanıtım çalışmalarına hız vereceklerini söyledi.

İKİ PROJE İLE GELİYOR

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Eylül’den itibaren Çekmeköy’de 280 ve 350 konutluk iki eteptan oluşan bir proje ile Sultabeyli’de 400 konuttan oluşan iki projeyi satışa sunacaklarını belirtti. Elmas, Çekmeköy’deki projenin lansman yapmadan yüzde 50’sini sattıklarını belirterek, “Metrekaresi 3 bin lira bandında olan, orta kesime hitap eden projelerde satışlar iyi gidiyor” diye konuştu.

FİKİRTEPE ÖNCELİĞİ

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, planları onaylanan Fikirtepe projelerinin sektöre yön vereceğini söyledi. Durbakayım, “Fikirtepe’de biz 4 adada proje yapacağız. Toplam 225 bin metrekare inşaatımız olacak. Burada yaklaşık 3 bin 500 konutluk proje gerçekleştireceğiz” dedi.

Bahçeşehir’e dönüyor

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Eylül ayının sonunda Bahçeşehir’de projeye başlayacaklarını açıkladı. Proje, iki kulede toplam 450 konuttan oluşacak.

Haberin Devamı