Gazete Vatan Logo

Satış vaadine de vatandaşlık verilsin

Konut sektöründe yabancıya vatandaşlık vermenin 3 yıl satmamak üzere tapu sahipliği üzerinden uygulandığını belirten Fuzul Grup Başkanı Akbal, “Biz bu hakkın satış vaadi sözleşmesi ile de verilmesini talep ediyoruz” dedi

Satış vaadine de vatandaşlık verilsin

Zamil, Seha Yapı, Adese ve Fuzul Yapı ortaklığıyla kurulan ASAF İş Ortaklığı’nın gerçekleştirdiği 3. İstanbul Başakşehir’de 55 ticari ünite 21 Ekim’de ihale ile satılacak. 3. İstanbul Başakşehir Yönetim Kurulu Üyesi ve Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, Fuzul ve 3. İstanbul Başakşehir olarak yabancıya satış kaslarının oldukça güçlü olduğunu hatırlatarak, “Konut sektörüne önemli bir teşvik olan yabancıya vatandaşlık sınırının 250 bin dolara indirilmesi oldukça önemli. Ancak burada vatandaşlık 3 yıl satmamak üzere tapu sahipliği üzerinden veriliyor. Markalı konut sektöründe tapu genellikle teslimle veriliyor. Bu sebeple biz vatandaşlık hakkının satış vaadi sözleşmesi ile mümkün hale getirilmesini talep ediyoruz. Burada bankalar gerekirse garantör olabilir” dedi.

Evladiyelik ihracat

Akbal, Avrupa’da 10 konuttan 1’inin, Türkiye’de 67 konuttan 1’inin yabancıya satıldığına dikkat çekerek, “İhracatçıya teşvik pasaport veriyorlar, biz evladiyelik ihracat yapıyoruz ve bakkal, komşu da istifade ediyor. Yabancıya satışı da ihracat teşviği kapsamına almak lazım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MAĞAZA VE KONUT FİYATI EŞİT

3. İstanbul Başakşehir’de konutta metrekare fiyatlarının 5 bin lira bandında olduğunu, ticari üniteleri de 5 bin 200 liradan satışa çıkaracaklarını açıklayan projenin ve Seha Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Saylık, “Başakşehir’in en büyük ve 3. Havalimanı ile Kanalistanbul’a komşu projede ticari üniteleri konut fiyatına satıyoruz” dedi. Saylık, ticari ünitelerin fiyatlarının KDV hariç 574 bin liradan başladığını belirtirken, satışta olan ilk 2 etabın yüzde 90’ını da sattıklarını, yüzde 25’ini yabancıların aldığını söyledi. Saylık, projede konut fiyatlarının 557 bin TL’den başladığının ve 1 milyon 470 bin TL’ye kadar çıktığının da bilgisini verdi. Proje, 2019 sonunda sahiplerini bulacak.