Gazete Vatan Logo

Şaşırtan ilan!

“Pek muhterem bir hocaefendiye komşu olmak ister misiniz?”

Zeytinburnu Kiptaş Merkezefendi akıllı konutlarında 1 milyon 150 bin lira değer biçilen bir ev, “Pek muhterem bir hocaefendiye komşu olmak ister misiniz?” ilanıyla satışa çıkarıldı. Satış için görevlendirilen emlakçı, evin üst kat komşusunun Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü olduğunu söyledi. Ancak Ünlü’nün avukatı Fatih Oğuz, “Müvekkilim orada oturmuyor. Ama bir tanıdığı vardır, gider gelir. Orada yaşıyor gibi yansıtılarak pazarlama taktiği yapmak yanlıştır” dedi.

‘Tek tuşla kontrol edilebiliyor’

Gazete ilanları emlak satışı ve kiralaması için kullanılan en eski yöntemlerden. Ancak önceki gün gazetelerdeki bir ilan diğerlerinden oldukça farklıydı. Evin satışı için ev sahibinden yetki alan emlakçının gazeteye verdiği “Zeytinburnu’nda pek muhterem bir hocaefendiye komşu olmak ister misiniz? Kiptaş Merkezefendi akıllı konutlarında 2+1, 130 metrekare” ilanı görenleri şaşırttı. Milliyet, bilindik ilanlardan oldukça farklı olan bu ilanın peşine düştü.

İlandaki numarayı arayarak bilgi aldığımız emlakçı Ahmet İnancı, eve ilişkin şu bilgileri verdi:

“Konutlardaki en güzel evlerden biri. Ev, güney cephesine bakıyor. Evdeki her şeyi tek tuşla kontrol edebiliyorsunuz. Bir pencereden denizi, bir pencereden ferah Zeytinburnu manzarasını görebiliyorsunuz. İki oda bir salon. Her şey konforunuz için düşünülmüş. Fitness, sauna, yüzme havuzu, 7/24 site güvenliği.”

‘Herkes merak ediyor’

Emlakçıyla sözleşip evi gezdiğimiz sırada İnancı’ya “İlanda belirtilen pek muhterem hocaefendi kim?” diye sorduğumuzda şu cevabı verdi: “Cübbeli Ahmet Hoca bir üst katta oturuyor. Biliyorsunuz ‘Ev alma komşu al’ diye bir deyimimiz var. Biz de bu kıymetli komşuyu ilanda belirtmek istedik. Evi satın almak için ya da kiralamak için arayan onlarca kişi var. Tabii herkesin evden önce sorduğu ilk soru bu oluyor. Herkes hocaefendinin kim olduğunu merak ediyor.”

‘Bu ev teknoloji ve konfor sunuyor’

Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi’ndeki Kiptaş konutlarındaki bu ev için istenen bedel 1 milyon 150 bin TL. Fiyatta pazarlık payının olduğunu belirten emlakçı, sitede geçtiğimiz aylarda ilana konu evin emsali sayılabilecek bir evin 1 milyon 200 bin TL’ye satıldığını söyledi. Sitenin çevresindeki evlerin fiyatları ise 150-300 bin lira arasında. Emlakçı, bu evin konfor olarak çevredeki evlerden çok önde olduğunu söyleyerek “Hem teknoloji hem konfor sunuyor bu ev. Üstelik muhterem bir hocaefendi komşunuz oluyor” dedi.


‘Yanıltıcı bir pazarlama taktiği’

İlana konu eve talip olmak için arayanlara Cübbeli Ahmet Hoca’nın komşusu olmayı vaad eden ilana Ünlü’nün avukatı Fatih Oğuz tepki gösterdi. Oğuz, müvekkilinin ilanın belirtildiği yerde ikamet etmediğini belirterek, şöyle konuştu:

Cübbeli Hoca’nın orada evi yok. Biliyorsunuz kendisi Acarkent’te oturuyor. Ama çocuklarının kaldığı farklı evler var. Ahmet Hoca’nın sözü edilen konutlarda ne kendisinin ne de eşinin üzerine kayıtlı bir evi var. Kiralanmıştır, belki tanıdıklarından biri oturuyordur. Bir tanıdığı vardır, hoca gider gelir, bu apayrı bir konudur. İlanı tekrar bir araştıracağız. Eğer böyle bir pazarlama taktiği kullanılıyorsa bir rahatsızlık duyulur. Çünkü bazı şeyler vaad ediliyor. Yanıltıcı bir pazarlama taktiği olduğunu söyleyebilirim. Adli olarak bir müracatımız olabilir.”(Milliyet/ Arif Balkan)

Haberin Devamı