Gazete Vatan Logo

Şartları sağlayanlar aylık bin 907 lira alabiliyor!

Devlet, yaşlılara evde sağlık ve maaş, bakım parası, ucuz ev fırsatı gibi 7 imkan sunuyor. Şartları sağlayanlar hem 65 yaş aylığı hem evde bakım parası ile ayda bin 907 lira gelire sahip oluyor.

Şartları sağlayanlar aylık bin 907 lira alabiliyor!

Yaşlılara devlet pek çok destek sağlıyor. Yaşlılar; evde sağlık ve maaş, bakım parası, ucuz ev gibi 7 imkandan yararlanabiliyor:

MAAŞ: Devlet maddi durumu iyi olmayan, 65 yaş ve üzerindeki kişilere maaş ödüyor. Bu maaş 601,57 liraya yükseldi. Kişinin kendisinin ve eşinin gelirine bakılıyor. Kişi başı gelir 609,67 liranın altındaysa maaş bağlanıyor.

EVDE BAKIM PARASI: Devlet, bakıma muhtaç olduğu tespit edilen yaşlılar için evde bakım desteği sağlıyor. Aylık tutar bin 305 lira 97 kuruş. Evde bakım aylığı için yüzde 50 ve üzerinde engelli raporu gerekiyor. Maaş yaşlıya değil, bakana veriliyor. Hane içinde kişi başı gelirin bin 219 liranın altında olması gerekiyor..

BEDAVA SAĞLIK: Devlet, engelli ya da çok yaşlı olduğu için bakıma muhtaç kişilere evde sağlık hizmeti veriyor.

PARASIZ ULAŞIM: 65 yaş ve üzeri olanlar şehir içi toplu taşımalardan ücretsiz yararlanıyor..

KAPIDA MAAŞ ÖDEMESİ: Yaşlı ve emekliler, sağlık durumları nedeniyle PTT veya bankalardan maaş çekemiyorsa evde ödeme yapılıyor. Bunun için SGK'ya 'konutta maaş almak istiyorum' şeklinde bir dilekçe vermek yeterli.

Haberin Devamı

KİRA ÖDER GİBİ EV: TOKİ'nin yaptığı konutların yüzde 25'i emeklilere ayrılıyor. Düşük taksitle ev alınabiliyor..

Takvim