Gazete Vatan Logo

Sarraf için Meclis’te soruşturma çağrısı

Rıza Sarraf’la ilgili MİT’in 18 Nisan 2013’te bilgi notu verdiğini anlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yle ilgili davanın Amerika’da görüşülmesi beni rahatsız ediyor” dedi ve Başbakan Yıldırım’a Meclis’te soruşturma komisyonu kurulması çağrısında bulundu

Sarraf için Meclis’te soruşturma çağrısı

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 83’üncü yıl dönümü nedeniyle Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen “Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması”na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Man adasına ilişkin iddiaları yineledi. Belgelerin sahte denildiğini ancak sorulara yanıt verilemediğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Her türlü dümen var, her türlü üç kağıt var sizde. Ya ben eski maliyeciyim. Mal nasıl götürülür senden daha iyi bilirim. Senin hırsızlığını çok daha iyi ortaya çıkarırım” dedi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

‘Sen vatan hainisin’

Bu sahtekarı, şarlatanı hiç utanmadan televizyona çıkaracaksınız, arkasına Türk bayrağını koyacaksınız. Bir de tweet atıyorlar ‘Rıza Sarraf’a şeref madalyası takmalıydık.’ E şimdi tak bakalım. Sen vatan hainisin. AK Parti’nin milletvekilleri, rüşvet alan bakanları akladılar. Amerika’da gözaltına alındı. Bizimkilerde bir telaş. En çok da gözünden öptüğüm adam telaşlanıyor. Sarraf bülbül gibi ötünce vatansever olmaktan çıktı, hain oldu.

‘Sırları Sarraf’a verdiler’

Haberin Devamı

18 Nisan 2013’te dönemin başbakanı Erdoğan’ın önüne bilgi notu bırakılır, konusu Rıza Sarraf’tır. MİT, 3 sayfalık bilgi notu bırakılır. Yapılan tüm sahtekarlıklar anlatılır. ‘... Türkiye ABD ilişkilerinde sorun yaşanabileceği, Ebru Gündeş evliliği nedeniyle kamuoyunun dikkatlerini üzerine çeken, Ekonomi bakanı Çağlayan ve Bakan Güler ile ilişkisinin ortaya çıkması halinde hükümet aleyhine kullanabileceği değerlendirilmektedir’ diyor. Senin hükümetin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ihanet etti. Bütün sırlarını götürüp Sarraf’a teslim ettiler. Eğer vatana ihanet eden birilerini arıyorsunuz, o birilerinin başında sarayda oturan vardır. Sayın Yıldırım’a açık çağrı yapıyorum. Ama Türkiye’yle ilgili davanın Amerika’da görüşülmesi beni rahatsız ediyor. Samimi bir çağrı yapıyorum. Madem ki savcılık soruşturma açtı. Gel Binali Yıldırım, parlamentoyu harekete geçirelim. Bizim ülkemizde demokrasinin olduğunu, adaletin olduğunu, rüşvet dağıtanın da yiyenin de mahkum edildiğini bütün dünyaya ilan edelim. Gelin dosyayı yeniden açalım, soruşturma komisyonu kuralım. Bu olayı Amerikan yargısına değil biz çözelim. Biz kendi pisliğimizi kendimiz temizleyelim.

Haberin Devamı

‘Hükümetin avukatı rüşveti söyledi’

“Bu hükümetin tuttuğu avukat. New York’ta mahkemede savunuyor, Rocco. Rıza Sarraf diyor ki ‘ben rüşvet verdim.’ Bu avukat söz alıyor, hükümetin tuttuğu avukat. ‘Yüksek makamlara rüşvet yollayan Atilla değil, Sarraf’tı. Süleyman Aslan Sarraf’tan utanmazca rüşvet aldı.’ Açık ve net Sarraf’ın Süleyman Aslan’a rüşvet verdiğini söyledi. Senin gönderdiğin avukat, o genel müdürün rüşvet aldığını söyledi. Sen ne yaptın? Ziraat bankası yönetim kuruluna atadın.”

Yüzde 33 cinsiyet kotası

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP’de yüzde 33 cinsiyet kotası getirdiğini hatırlatarak, “Ama bunun parlamentoda siyasi partiler yasasına da girmesi lazım. En az yüzde 33 oranında cinsiyet kotasını kabul etmesi lazım. Yüzde 33 cinsiyet kotasını içeren siyasi partiler yasası değişikliğini TBMM’ye sununuz. Kim yüzde 33 cinsiyet kotasına evet diyor, kim daha fazla yer almalarını istiyor orada göreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Filistin’e destek mesajı

“68 kuşağından çok sayıda gencimiz bugün Filistin topraklarında yatmaktadır. Filistin’in özgürlüğü ve bağımsızlığı için gittiler. Hakları ve özgürlükleri ve devlet kurmaları bizim için önemlidir. Kudüs Ortadoğu’nun kilit taşıdır. Kudüs üzerinde kimse oyun oynamasın. Eğer yanlış bir karar alırlarsa, Ortadoğu’da yeniden kanın, gözyaşının nedeni olurlar. İsrail ile Filistin’in bir araya gelip görüşerek devletlerini kurmalarını, Filistin’i tanımalarını elbette istiyoruz. Hiç kimse onlara olan desteğimizi engelleyemez.”