Gazete Vatan Logo
Magazin Şarkılarım yarış atları gibi!

Şarkılarım yarış atları gibi!

Şarkılarım yarış atları gibi!

Sibel Can, Ebru Gündeş, Hande Yener, Gülşen, Demet Akalın ve Gülben Ergen gibi Türkiye’nin önde gelen ses sanatçılarına verdiği ‘’hit’’ parçalarla Türk müziğine büyük katkılar sağlayan ünlü besteci Altan Çetin ‘’Sahibinden’’ adını verdiği albümü ile hayranlarını selamladı. Çetin, solist olarak artık daha mutlu olduğunu dile getiriyor.

Sahnenin arkasında kalmayı neden istemediniz?

Sahneye çıkmanın artık zamanı gelmişti. Yaptığım besteler, yazdığım sözler, sahibinin sesinden bir kez daha hayat buldu. Bu uzun zaman önce karar verdiğim ve benim için son derece önemli bir projeydi. Şu an aldığım tepkilere bakınca ne kadar doğru bir iş yaptığımı görüyorum.

Şarkı söylemenin hazzını nasıl tarif edersiniz?

Çok farklı bir duygu inanın. Hele o sahnede siz söylerken elleriyle, diliyle, gözleriyle size eşlik eden insanlar yok mu? İnanılmaz bir motivasyon. İnanılmaz bir haz. Hayatta hiçbir şeyle kıyaslanamaz. O ya da buna benziyor denemez. İnsanın dizlerinin bağını çözen bir heyecan şarkı söylemek.

Yeni yazdığınız şarkılara baktığınız zaman nasıl bir ruh halinde olduğunuzu fark ediyorsunuz? Dilinizde nasıl bir değişim söz konusu olmuş?

Haberin Devamı

Bana sorarsanız belirgin değişiklikler yok aslında. Çünkü içimden geldiği gibi yazıyorum ben şarkılarımı… Teknik altyapılarda illa ki belli değişimler oluyor zaman içerisinde. Buna rağmen yine de benim yazdığım şarkıların bir çoğunun kimyası aynıdır.

KAPIMDA KİMSE SABAHLAMADI

Şarkı söylemenin korkutucu yanları var mı?

Bu albüm için konuşuyorsak bunu; ‘’Acaba insanlar daha önce başka sanatçılardan dinlediği şarkıları sahibinden duyunca yadırgayacaklar mı?’’ Bu ister istemez bir çekince yaratıyor insanda. Ama albüm çıkar çıkmaz aldığım tepkiler ne kadar doğru bir karar verdiğimi, aslında çekincelerimin yersiz olduğunu bir kez daha gösterdi.

Şu “şarkı almak pahalıdır, kapasında sabahladım” gibi söylemler gerçekçi mi?

Benim kapımda sabahlayan biri hiç olmadı. Olmasın da… Çünkü beni tanıyan insanlar bilirler ki; şarkımı doğru yorumlamayacak hiç kimseye beste vermem. Piyasanın genelinde de bu deyimin pek hayat bulduğuna inanmıyorum.

Haberin Devamı

Sizce bu yaz neden “hit” şarkı çıkmadı?

Trendler ve tercihler sürekli değişkenlik gösteriyor. Bence bu yaz gerek ülkemiz gerekse dünya içinde pek iç açıcı geçmedi. Siyasi gelişmeler, terör olayları gibi nedenler olan şarkılarında kabuğunda kalmasına neden oldu. Hiçbir şarkı ön plana çıkamadı.

ARTIK ATARLI ŞARKILAR YAZMIYORUM

Hayata karşı atarlı şarkılar yazmak sizi yatıştırıyor mu?

Ben atarlı şarkılar yazmayı doksanlı yılların sonunda bıraktım. Şu an yazdığım şarkıların daha çok zekice yazılmış sivri dilli olduğunu düşünüyorum. Doksanların sonundan itibaren piyasa çok büyük bir değişkenlik gösterdi.

Şu sıralar kime yeni şarkılar yapıyorsunuz?

Bu aralar sadece sahne programlarıma ve kendim için yapacağım yeni albümlere yoğunlaştım. Şu an şarkı yazdığım birileri yok, ancak bu olmayacak anlamını da taşımıyor.

Bugüne kadar sizi en çok yoran ünlü isim kimdi ve neden?

İsim vermek istemiyorum çünkü şu ana kadar çalıştığım tüm sanatçıları değerli ve eşsiz insanlar olarak değerlendiriyorum. Yorulmak, çaba ve harcamak bizim yaptığımız işin doğasında var. Bunun için şikayetçi olmayı doğru bulmuyorum. Vefaya gelince, içinde bulunduğumuz müzik piyasası siz ürettiğiniz sürece vefalıdır. Sadece bunu söyleyebilirim bu safhada.

Haberin Devamı

Yazdığınız için gurur duyduğunuz şarkılar hangisi?

O kadar çok şarkım var ki. Birini söylesem diğerine haksızlık olur. Onlar benim yarış atlarım. Hiç birini birbirinden ayıramam. Doğru jokeyi bulduklarında hepsi çok rahat bu engebeli parkuru açık ara kazanabilecek şarkılar. Ben sadece yarış atlarıma doğru jokeylerin binmesine dikkat ediyorum.

Bir albüm çıkardınız, hit statüsüne çıkan şarkılar yazıyorsunuz... Hala hayalleriniz var mı? Bundan sonra ki hedefiniz ne olabilir, bu kadar çok başarıdan sonra...

Bol bol sahne yapmak. Konserden konsere koşmak. İlk aşamada en belirgin hedefim bu. Sahneyi çok özlemişim. İlk aşamada bu özlemimi gidereceğim. Daha sonra da Allah ömür verirse bol bol şarkı yapmak istiyorum. Üretmeyi ve çalışmayı çok seviyorum.

Haberin Devamı