Gazete Vatan Logo
Magazin Şarkılarım aşkla söyleniyor

Şarkılarım aşkla söyleniyor

Simply Falling şarkısı 52 milyon kez izlenen ve geçtiğimiz baharda Türkiye’de başarılı bir turne veren Iyeoka, Vigor Event ve Koşanadam organizasyonu ile bu yaz tekrar Türkiye’de

Şarkılarım aşkla söyleniyor

Müziğe olan tutkusunu The Rock By Funk Tribe grubu ile kariyere dönüştüren Iyeoka, o güne kadar yazdığı şiirleri caz, soul ve blues ile buluşturunca ortaya eşsiz besteler çıktı. İlk albümü “Black and Blues”u 2004’te yayınlayan Iyeoka, ikinci albümü “Hum The Bass Line”ı 2008 senesinde dinleyicileriyle buluşturdu. 2011’de R&B şarkı kategorisinde “Bağımsız Müzik Ödülleri”ne aday gösterilen sanatçı, Zap Mama ve Soulive gibi blues ve cazın önemli isimleriyle beraber aynı sahnede performans sergileyerek müzik dünyasındaki yerinin kalıcı olduğunu kanıtladı. Sesi ve vokaliyle Nina Simone’a benzetilen Iyeoka, sevilen şarkılarıyla unutulmaz bir konser sunuyor.

Yeniden ülkemizdesiniz, konserlerde bizi neler bekliyor? Hep son albüm ‘Gold’dan mı şarkılar dinleyeceğiz?

Ülkenizde hep çok iyi ve sıcak karşılanıyorum... Yine orada olmak için sabırsızlanıyorum. Ağırlıklı olarak Gold’dan şarkılar çalacağım ama eskilerden de güzel sürprizler olacak.

Son albüm ‘Gold’un enerjisi çok yüksek. Yaratım süreci nasıl ilerledi?

Haberin Devamı

‘Gold’ albümü kataloğumdaki albümlerin en çok aşkla ve emekle kaydedileni oldu diyebilirim. Bir önceki albümün turnesi için onlarca ülkeyi turladım, sahne aldım. Şarkıların büyük kısmı turne esnasında oluştu ve bu şarkıları anında dinleyici üzerinde test etme fırsatı buldum. Dinleyicilerden gelen tepkiler albümün müzikal olarak yönlenmesinde büyük katkı sağladı. Çok faydalı bir araştırma oldu. Turneye ara verdiğimizde şarkıları kaydettik.

Üretim aşamasında nelerden etkileniyorsunuz?

Müziğim için soul diyebiliriz. Büyüme çağında yoğun olarak klasik müzikten etkilendim. Babamın Nijerya’dan Amerika’ya getirdiği eşsiz koleksiyondan dinlediklerimden etkilendim. Ve elbette 80’lerdeki popüler müzikten de...

Çocuklarım sanatımı etkiliyor

Halen sizi tanımayanlar için bize kendinizi kısaca hangi cümlelerle anlatırsınız?

Ben bir anne, şair ve müzik yapımcısıyım. Yıllar içinde tıpta ve eczacılıkta olan yeteneklerimi müziğimi ve sözlerime entegre ettim.

Yoğun turne ve seyahat programınız var aynı zamanda annesiniz. Çocuk sahibi olmak sizi nasıl etkiledi?

Haberin Devamı

2 muhteşem çocuğa sahip olmak, onların yetişmesini izlemek inanılmaz bir yolculuk. Çocuklarım sanatımı her zaman etkliliyor, hep birlikte karşılıklı sevgi dolu deneyimlerle büyüyoruz. Mutlu olduklarını hissediyorum onlar benim gerçek hazinem.

KONSER PROGRAMI

4 Ağustos-Çeşme Marina Yacht Club

5 Ağustos-Rixos Göcek

7 Ağustos-Savra Bodrum Bitez

9 Ağustos-Marmaris Açık Hava Tiyatrosu

11 Ağustos-İstanbul Küçükçiftlik Park