Gazete Vatan Logo
Magazin Şarkılar yetim kaldı

Şarkılar yetim kaldı

Ünlü besteci ve söz yazarı Atilla Özdemiroğlu’nun hayatını kaybetmesi sanat camiasında büyük bir hüzne hakim oldu. Sanatçının besteleri şimdi yetim kaldı.

Şarkılar yetim kaldı

Ünlü besteci ve söz yazarı Atilla Özdemiroğlu (73), 2014 yılından bu yana akciğer kanserine karşı savaştığı yaşam mücadelesini kaybetti. Özdemiroğlu, birkaç gün önce yatırıldığı Şişli Florence Nightingale Hastanesi’nde dün sabah saatlerinde çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Sanat camiasını yasa boğan ölüm haberi sonrası ünlü bestecinin, kızları Lara, Lidya, Yaprak ile oğlu Sarp Özdemiroğlu ile dördüncü eşi Hepgül Hepbir, hastanede taziyeleri kabul etti. Sezen Aksu’nun haberi alır almaz sabahın erken saatlerinde hastaneye gelip, Özdemiroğlu ailesine başsağlığı dilediği öğrenilirken, aile için hastanenin giriş katındaki VIP odası taziye ve ziyaret için kapatıldı. Son ana kadar yaşam sevincini kaybetmeyen ünlü müzisyenin, yarım kalan müzik çalışmaları için Etiler’deki evine yeni bir müzik stüdyosu yaptırdığı öğrenildi.

Hep güzel kadınları sevdi

Yaptığı şarkılar ile Türk müzik dünyasının gelişiminde parmağı olan bir müzisyenden bahsediyoruz, Atilla Özdemiroğlu... Besteci ve aranjör olarak çeşitli eserlere imza atan Attila Özdemiroğlu, Ajda Pekkan, Nilüfer, Kayahan, Sezen Aksu gibi isimlerle çalıştı. Sanatçı, şarkılarındaki gibi hep güzel kadınları sevdi ve 4 kez evlendi. En son eşi ise kendinden 35 yaş küçük olan Hepgül Hepbir. Lara ve Lidya adında kızları var. 1963 yılında Ayla hanım ile evliliğinden ise oyuncu Yaprak Özdemiroğlu ve Sarp adında çocukları oldu. Sanatçı, Füsun Önal ile 1,5 yıl, Lale Mansur ile 3 yıl evli kaldı. Oyuncu Müjde Ar ile de 15 yıllık bir beraberlik yaşadı.

Haberin Devamı