Gazete Vatan Logo
Magazin Şarkılar Yavuz Çetin’in anısına

Şarkılar Yavuz Çetin’in anısına

Yavuz Çetin ölümünün 13’üncü yılında 2. Yavuz Çetin Müzik ve Barış Festivali kapsamında anılacak. 28 Kasım akşamı Volkswagen Arena’da Türk Rock müziğinin altın çocuğunun şarkılarını onu seven arkadaşları seslendirecek. Sahne alacak isimlere Yavuz’un anısını sorduk...

Şarkılar Yavuz Çetin’in anısına

Yavuzcan Çetin

Hepinizi krallar gibi ağırlayacağız

“Hiç şüphesiz Yavuz Çetin kalplerde yer bulmuş önemli bir müzik adamı. Böyle bir babaya sahip olmanın verdiği hissiyatı kelimeler ile açıklayamam gerçekten. Bütün müzik tutkunlarını YavuzFest’e davet ediyorum, çok güzel bir gün bizi bekliyor. Hepinizi krallar gibi ağırlamak ve gönülleri Yavuz Çetin parçaları ile coşturmak için elimizden geleni ardımıza koymayacağız.”

Cahit Berkay

İçine kapanık bir adamdı

“Yavuz’u Jazz Stop’da her hafta sonu dinlemeye giderdim. İnanılmaz yetenekli bir gitaristti. Jimi Hendrix yorumlarını hayranlıkla dinlerdim. İçine kapanık, son derece saygılı biriydi. Ara verir vermez her seferinde yanıma gelip biraz utangaç, biraz mahcup ‘Hoş geldin Cahit Ağabey’ deyişi hâlâ gözümün önünde... Geçtiğimiz yıl onun isminin verildiği bir festival düzenleniyor olmasından mutluluk duymuştuk. Bu sene de ikincisi düzenleniyor. İlkinde olduğu gibi ikincisinde de bize yapılan çağrıyı geri çevirmedik. Yermizi alıyoruz.”

Metin Türkcan (Meteboy)

Haberin Devamı

Beraber sahneyi paylaşmak onurdur

“Yavuz kardeşimi, Teoman ile Bodrum’da Beyaz Ev Bar’da çaldığı sırada ilk kez izledim. Tanışmamız biraz geç oldu, o da çekingen, ben de çekingen; ama müzikal olarak çoktan tanışmışız herhaldeki Mojo bardaki blues atışmalarında hep sanki 40 yıldır beraber çalıyormuşuz edası vardı. Yani sahnede onunla beraber çalma şerefine erişmiş bir müzisyen olarak kendimi hep çok şanslı hissederim. Yavuzcan Çetin, bu festival olayından ilk bahsettiğinde hem çok acayip sevindim, hem Yavuzcan ile gurur duydum hem de oldukça duygusallaştım çünkü hâlâ etkilenmekteyim bütün olanlardan. Çalmıyor veya sahneye çıkmıyor olsam bile burada olduğum her sene mutlaka katılacağım. Yavuzfest bence ülkemizdeki en önemli ve anlamlı rock müzik hadisesidir... Gelmeyenin aklından şüphe ederim.”

Can Gox

Anılarımız için orada olacağım

“Yavuz Çetin bu topraklar ve hepimiz için müthiş bir hediyeydi. Neşeli olduğunda esprileri kırıp geçiren biraz kendi dünyasında yaşamayı seven biriydi. ‘Ajan hadi bir Simple Man söyle be!’ deyişini hâlâ hatırlarım. Şimdi onu ölümsüzleştirecek Yavuzfest’e katılmak bana gurur veriyor. Eski Blue Blues Band’i dinlediğim günler ve Yavuz ile olan tüm anılarım adına cennete yüzümü dönüp Simple Man’i söyleyeceğim. Eminim bize gülümseyecektir.”

Haberin Devamı

Murat İlkan

Hepimizin gönlüne taht kurdu

“1990’lı yılların başında Cherokee isimli bar grubumuzla dönemin popüler rock barı Kemancı’da çalarken tanıdım Yavuz Çetin’i. Mükemmel kişiliğinin yanı sıra, güzel sesi ve harika çaldığı blues ezgileriyle o dönem müzik yapan ve dinleyen herkesin gönlüne taht kurmuştur.”

Kurtalan Express

Uzun ömürlü bir festival olsun

“Türkiye’deki en önemli elektro gitar virtüözüydü. Onun adına yapılan festivalde olmak bizi mutlu ediyor. Umarız bu tip festivallere destekler çoğalır ve uzun ömürlü olur.”