Gazete Vatan Logo

Şarkılar çocuklar için söylendi

Zorlu PSM’de, Kistik Fibrozisli çocuklar için sahneye çıkan Zuhal Olcay ve Sinema Senfoni Orkestrası dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Şarkılar çocuklar için söylendi

23 Mayıs Pazartesi gecesi, Zuhal Olcay ve Sinema Senfoni Orkestrası Türkiye’nin ilk tam donanımlı Kistik Fibrozis Tanı ve Tedavi Merkezi için sahne aldı. ‘Daha İyi Nefes, Daha İyi Yaşam’ sloganıyla yola çıkan İstanbul Caddebostan Rotary Kulübü, Kistik Fibrozis Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği (KifDer) işbirliği ile Marmara Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne, Kistik Fibrozis Tanı ve Tedavi Merkezi kurmak için ZORLU PSM de bir yardım konseri düzenledi.

Zorlu PSM’nin, Biletix’in ve Kral POP TV’nin koşulsuz desteğiyle gerçekleştirilen konsere Volkan Severcan’ın etkileyici sunumu renk kattı. İş, sanat, müzik ve cemiyet hayatından seçkin davetlinin katıldığı geceye, tüm duyarlı kişi ve kurumlar destek verdi.

Konser öncesi yapılan basın toplantısında konuşan KifDer (Kistik Fibrozis Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği) Başkanı İlknur Görgün; Kistik Fibrozis hastalığının diğer solunum ve sindirim yolu hastalıkları ile karıştırıldığını, bu sebepten erken teşhis yapılamadığını söyledi. Türkiye'de 20 bin civarında Kistik Fibrozis hastası bulunduğunun tahmin edildiğini ve sadece 2 bininin teşhis edilebildiğini belirtti. Yenidoğan tarama programıyla Sağlık Bakanlığı tarafından çeşitli illerde Kistik Fibrozis Tanı ve Tedavi Merkezleri belirlendiğini, bu merkezlerin yapılanması, tam donanımlı hale gelmesi için hastalar tarafından bilinen ve aktif kullanılan bir merkeze dönüşmesi sürecinin hızlandırılması adına çeşitli girişimlerde bulunduklarını sözlerine ekledi. İlknur Görgün şöyle konuştu: ‘Hastaların günlük tedaviye uyumlarını sürdürmeleri için en etkili tedavi gereçlerine ve yaşam kalitelerini artıracak psiko-sosyal desteğe ihtiyaçları vardır. Bunun için ilgili kamu kuruluşlarının, hasta yakınlarının ve Kistik Fibrozise gönül veren sağlık çalışanlarının işbirliği bizim için çok önemli’

Haberin Devamı

KİSTİK FİBROZİS NEDİR ?

“Kistik fibrozis” henüz tedavisi olmayan kalıtsal bir hastalıktır. Bu hastalık, doğumdan itibaren pek çok organın salgı bezlerini etkileyerek, solunum, sindirim ve üreme sistemlerinde fonksiyon bozukluklarına yol açmaktadır. Ülkemizde 3.000’de bir görülme sıklığına sahip olan bu hastalık Semptomlar genellikle yaşamın ilk bir iki yılı içinde ortaya çıkar. Kistik fibrozisli hastlarının günlük üç saati aşan tedavi görmeleri gerekir. Hastaların günlük tedaviye uyumlarını sürdürmeleri ve en etkili tedavileri alabilmeleri için tam donanımlı tanı ve tedavi merkezlerine ihtiyaçları vardır.

Haberin Devamı