Gazete Vatan Logo

Sarışın kadından polise yaylım ateşi!

Sarışın kadından  polise yaylım ateşi!

Taksim Meydanı’nda 1.60 boylarında, sarışın bir kadın önce uzun namlulu eski bir otomatik tüfekle sonra da tabancayla polis noktasına ateş açtı. Polisin karşılık verdiği saldırgan, silahını bırakıp kaçtı.

İstanbul dün polise yapılan bir saldırıyla daha sarsıldı. Taksim Meydanı’ndaki Sular idaresi önünde nöbet bekleyen Çevik Kuvvet polisi ve Güvenlik Şube polisine saat 15.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. Kimliği belirsiz, üzerinde siyah kaban bulunan 40 yaşlarında 1.60 boylarındaki kısa saçlı sarışın bir kadın, polislerin karşısına geçip önce otomatik tüfeğini ateşledi. Yaylım ateşiyle birlikte polisler yere yatarken saldırgan kadın mermisinin bitmesi üzerine bu defa çantasından 9 mm çapında bir tabanca çıkarttı ve bir yandan ateş açarken bir yandan da kaçmaya başladı.

Kalabalığı siper etti

Kadın saldırganın kalabalığı kendisine siper alması nedeniyle polisler havaya ateş açtı. Saldırıda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Polis saldırganı kovalarken silahıyla kaçan kadın, Sular İdaresi’nin arka sokağında bulunan dolmuş duraklarına olduğu sokağa girdi. Saldırgan, kaçarken hasır örgülü çantasını ve eşarbını olay yerinde bıraktı, otomatik tüfeğini de sokak ortasına atıp kayıplara karıştı.

Haberin Devamı

İki kişi daha mı var?

Kadın saldırganın kaçış güzergahı üzerinde önlemleri artıran polis Tarlabaşı ve İstiklal Caddesi’nin arka sokaklarını ablukaya aldı. Bazı binalara operasyon düzenlendi. Ancak saldırganın izine rastlanmadı. Saldırganın kimliğinin belirlenmesi için de çevredeki mekanların güvenlik kameraları incelemeye alındı. Saldırıdan saniyeler sonra arka sokaklara giren kadın saldırganın girdiği sokakta iki kişinin kendilerine doğru koşan kadını görüp sokak aşağısına kaçmaları dikkat çekti. Polis bu kişilerin de kadın saldırganla irtibatlı olduğunu üzerinde duruyor. Saldırının ardından Sirkeci Garı’nın da aralarında olduğu üç adrese baskın yapan polis ekipleri, şüpheliyi bulamadı.

Eski model ve Çin malı silah...
Dolmabahçe saldırısında kullanılan eski otomatik tüfek ile Taksim’de kullanılan tüfeklerin aynı tipte olduğu öğrenildi. Bunun üzerine polis DHKP-C’nin eylem hazırlığında olduğunu bildiği kadın militanları mercek altına aldı. Saldırganın Sultanahmet’teki bombalı saldırıda da ismi geçen Elif Sultan Karsel olduğu ihtimali de araştırılıyor.
Bir ayda üçüncü saldırı
İstanbul, 2015’in ilk günlerinden bu yana 3 saldırıya sahne oldu. Yeni yılın ilk günü Beşiktaş’ta bulunan Dolmabahçe Sarayı’ndaki nöbet kulübesine el bombası atan bir kişi gözaltına alındı.
4 gün sonra da Sultanahmet’teki Turizm Şube Müdürlüğü’ne girmeye çalışan çarşaflı kadın terörist, üzerindeki bombayı patlattı. Bir polis şehit oldu.
Çantası ve şalını da attı
Saldırgan, olayın ardından çantasını ve şalını bırakarak yaya olarak kaçtı. Şal ve çanta Kriminal Laboratuvar’da incelemeye alındı.

Haberin Devamı