Gazete Vatan Logo

Sarıgül’ün hayali “Şişli’nin Gözü”

DSP adayı Mustafa Sarıgül 29 Mart seçimlerine de çok hızlı girmeye hazırlanıyor

GEÇEN yerel seçimlerde Türkiye’de en çok oy alan Belediye Başkanı olan Şişli Belediye Başkanı ve DSP adayı Mustafa Sarıgül 29 Mart seçimlerine de çok hızlı girmeye hazırlanıyor. 5 mega proje ortaya koyan ve Şişliye yepyeni bir çehre kazandıracağını belirtirken hayalindeki projeyi de açıklıyor: “Londra’daki ’London Eye’ın (Londra’nın Gözü) benzerini yapacağım.” İşte Sarıgül’ün VATAN’ın sorularına verdiği cevaplar:

Seçmen sizden büyük projeler ortaya koymanızı bekliyor? Bu projeleriniz nedir?

KURTULUŞ MEYDANI 24 ayda bitirmeyi düşündüğümüz onlarca projemiz var. Bunun yanı sıra ortaya koyduğumuz 5 mega proje var. Bunlardan ilki Kurtuluş Meydanı projesi. Bu meydan çok eski bir dokuya sahip. Gerçek anlamda bir meydan kimliğinin kazandırılması gerekli. Yeni meydan Paris’teki Champs Elyyse meydanına benzeyecek.

FERİKÖY STADI İkinci projemiz ise Feriköy Stadı. Büyük bir kat otoparkı olan, altında mağazalar olan göz alıcı bir mimari anlayışa sahip, Fransa’nın Monaco kentindeki stada benzeyen yeni bir stat yapacağız.

MECİDİYEKÖY MEYDANI Paris’teki Lafayette Otel’inin önündeki alana benzeyen yeni bir Mecidiyeköy meydanı yapacağız. Ali Sami Yen Stadı’nın yıkılması ile ortaya çıkacak büyük alana insanların gezebileceği, dinlenebileceği 35 dönümlük bir meydan inşa edeceğiz. Bu meydanın altında büyük bir otopark alanı yaratacağız. Bu alanda büyük bir otel ve kültür merkezi inşa edeceğiz.

ŞİŞLİ MEYDANI Şişli Camii’nden Bulgar Ekserhanesi’ne kadar olan alanı yeniden inşa edeceğiz. Bu bölge istimlak edilecek ve iki büyük kule inşa edip kat maliklerini bu kulelere taşıyacağız. Bu şekilde yaratılan 30 dönümlük boş alana ise yeşil alanları ve bahçeleri olan yeni bir meydan inşa edeceğiz.

HALİDE EDİP KÜLTÜR MERKEZİ Son mega projemiz ise Şişli Hallide Edip Adıvar Kültür Merkezi. Bu merkezin içinde 4 sinema salonu, 5 tiyatro salonu, 1 kapalı spor salonu, 320 araçlık otopark olacak.

Peki ileride gerçekleştirmeyi en çok istediğiniz projeniz hangisi?

Londra’da ’London Eye’ isminde büyük bir döner eğlence mekanı var. Kendi etrafında dönen bu yuvarlak alanda insanlar yemek yiyor. Kahve içiyor ve şehri en en güzel noktadan izliyor. Benim önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi en çok istediğim proje işte bu. ’Şişli Eye’yi yapacağım.

YENİ MEGA PROJELER...

Şişli’yi baştan aşağı yenileyeceğini belirten Sarıgül’ün en büyük projesi olan “Şişli’nin Gözü” Londra’daki “London Eye”ın bir benzeri olacak. London Eye, Thames Nehri kıyısında bulunan 135 metre yüksekliğinde ve Avrupa’nın en büyük dönme dolabı. Londra’da en çok turist çeken eser olan ’London Eye’ın içinde yemek de yenilebilen ve her birisinin içine 24 insanın sığabildiği 32 kapsül bulunuyor. ’London Eye’ı yılda yaklaşık 3 milyon insan ziyaret ediyor.

Haberin Devamı