Gazete Vatan Logo

Sarıgül faturası! Dikkat çeken ayrıntı

Sarıgül faturası!  Dikkat çeken ayrıntı

CHP'deki vitrin değişikliği ile Sarıgül'e en yakın isim gitti. İstanbul Büyükşehir aday adayı olan Gürsel Tekin ise Genel Sekreter oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından parti yönetiminde beklenen değişikliği yaptı. Yeni yönetimde dikkat çeken ayrıntı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mustafa Sarıgül'ün adaylığında etkin rol oynayan Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Adnan Keskin'in koltuğunu kaybetmesi oldu.

Sarıgül ile yıldızı pek barışmayan ve İstanbul'a aday adayı olan Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin ise partide 'Güçlü Genel Sekreterlik' formülünün tartışıldığı bir dönemde, Genel Sekreterlik görevine getirildi. Geçmişte '2. adam' olan bu görev, son yıllarda sembolik bir makama dönüştürülmüştü.

Adnan Keskin'in yerine eski Genel Sekreter Önder Sav döneminde yardımcılığını yapan Tekin Bingöl atandı. Cezaevleri ve insan hakları konusunda etkin çalışmaları olan Malatya milletvekili Veli Ağbaba yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan yardımcılığına getirildi. Bu görevi sürdüren Gökhan Günaydın ise devre dışı kaldı.

Kılıçdaroğlu faturayı altı isme kesti


Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerin ardından eleştirilere hedef olan aday belirleme komisyonundaki 5 isimle Genel Sekreter Tamaylıgil’in MYK’daki görevine son verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 30 Mart yerel seçimlerinde istediği sonucu elde edememesinin ardından parti yönetiminde beklenen değişikliği yaptı. Partinin Merkez Yönetim Kurulu’nda görev yapan 17 Genel Başkan Yardımcısının 5’i MYK dışı kaldı. Kılıçdaroğlu, ayrıca genel sekreterini de değiştirdi. Eski Genel sekreter Bihlun Tamaylıgil MYK dışında kalırken, Gürsel Tekin bu göreve atanan yeni isim oldu.

Umut Oran da gitti

CHP’de genel başkan yardımcılığı koltuğunu kaybeden isimler İdari ve Mali işlerden sorumlu Umut Oran, örgütten sorumlu Adnan Keskin, sivil toplum kuruluşlarından sorumlu Nihat Matkap, yerel yönetimlerden sorumlu olan Gökhan Günaydın ile parti içi eğitimden sorumlu Perihan Sarı oldu. Bu listeye genel sekreterlik görevinden ayrılan Bihlun Tamaylıgil de eklenince, toplam 6 isim MYK dışı çıkmış oldu.

MYK dışında bırakılan isimler, 30 Mart seçimleri öncesinde aday belirlemedeki en etkin isimler olarak dikkat çekiyor. CHP’de “aday belirleme komisyonu” olarak anılan 5 kişilik listeden sadece Bülent Tezcan yerini korudu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yerel Yönetimlerden sorumlu Gökhan Günaydın’ın yerine Veli Ağbaba’yı, Parti örgütünden sorumlu Adnan Keskin’in yerine Tekin Bingöl’ü, Parti içi eğitimden sorumlu Perihan Sarı’nın yerine Seyhan Erdoğdu’yu Genel Başkan Yardımcısı olarak atadı.

Parti örgütünün emanet edildiği Tekin Bingöl, Önder Sav döneminde “genel sekreter yardımcısı” olarak görev yaptığı için, teşkilatı iyi tanıyan bir isim olarak biliniyor.

Parti sözcüsü belli değil

CHP’nin eski MYK’sında Haluk Koç Kamu politikalarından sorumluydu. Koç aynı zamanda parti sözcülüğünü de yürütüyordu. Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı yeni MYK listesinde Kamu Politikalarından sorumlu bir genel başkan yardımcısı ismi yer almadı. Kılıçdaroğlu, yeni listede parti sözcüsünü de belirtmedi. Parti sözcüsünün kim olacağının, ilk MYK’da belirlenmesi bekleniyor.

Kim hangi görevi yürütecek?

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında oluşan yeni MYK şöyle: Tekin Bingöl (Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimleri), Haluk Koç (İdari ve Mali İşler) Bülent Tezcan (Hukuk ve Seçim İşleri), Seyhan Erdoğdu (Parti İçi Eğitim, Sezgin Tanrıkulu (İnsan Hakları, Emel Yıldırım (İletişim, Tanıtım, Basın ve Halkla İlişkiler), Veli Ağbaba (Yerel Yönetimler) Yakup Akkaya (İşçi ve Memur Sendikaları, Emekliler ve Emek Büroları), Erdoğan Toprak (İşveren Sendikaları ve Kuruluşları) Aytun Çıray, Sivil Toplum Örgütleri ve Diğer Meslek Kuruluşları), Faruk Loğoğlu (Dış İlişkiler ve Yurt Dışı Örgütlenmeler) Faik Öztrak (Ekonomi Politikaları) Burhan Şenatalar (Sosyal Politikalar), Şafak Pavey (Doğa Hakları), Sencer Ayata (AR-GE; Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu), Emrehan Halıcı (Bilgi ve İletişim Teknolojileri), Gürsel Tekin (Genel Sekreter)


İŞTE TAM LİSTE