Gazete Vatan Logo

Sarıgül, minaresini onarttığı camiyi ziyaret etti

Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Doğruca Köyü Camii minaresinin 20 Ekim'de meydana gelen depremde hasar gördüğü haberini televizyonda izledikten sonra, köylülere `minareyi onarttırma' sözü veren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül sözünü tuttu. Başkan Sarıgül, tüm masrafları Şişli Belediyesi tarafından karşılanarak onarılan minareyi görmek için köye geldi

İstanbul'dan öğle saatlerinde özel bir helikopterle Bandırma'ya bağlı Doğruca köyüne gelen Şişli Belediye Bakanı Mustafa Sarıgül, büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Yanına gelen çocuklarla da yakından ilgilenen Sarıgül, Cuma namazını köy camiinde kıldı. Namaz çıkışında köy meydanında toplanan vatandaşlara seslenen Sarıgül sunları söyledi:

"Aranızda bulunmam tamamen tesadüf. Bir televizyon programında haberleri izlerken, deprem olduğunu ve cami minaresinin yıkıldığını gördüm. Hemen o anda `Böylesine bir hizmeti Allahım bana kısmet et' dedim ve derhal muhtarı aradım. Minarenin onarımını üstlendim. Biz inanan insanlarız. İstanbul'da da bu tür yardımlarımız devam ediyor. Sebebi de şu; İnançsız bir adam, boş bir tenekeye benzer. Allah sizi de bizi de inançlarımızdan geri koymasın. Ulusal birliğimizden ayrılmadan, çağdaş demokrasimizden ödün vermeden, Atatürk'ün bıraktığı Cumhuriyeti, demokrasiyi, ilkelerini örflerimize, törelerimize, geleneklerimize saygı duyarak, büyüklerimizi sayarak küçüklerimizi severek yolumuza devam etmeliyiz. Siyaset adamları asla kolay kolay söz vermemeli. Ama söz veriyorsa gereğini mutlaka yapmalı."

ÖRDEK ETLİ MANTI YEDİ

Konuşmasının sonunda Doğruca Köyü Muhtarı Mehmet Tan, Başkan Sarıgül'e köyün fotoğrafını hediye etti. Bandırma Müftüsü Halil Uzun da, Sarıgül'e Kuran-ı Kerim verdi. Sarıgül, köylü kadınların kendisine ikram ettiği yöreye özgü `ördek etli sıkma mantıyı' da afiyetle yedi.

Gazetecileri siyasi sorularına yanıt vermeyen Sarıgül, Papa 16'ncı Benedikt'in ziyaretiyle ilgili bir soruya ise, "Papa'ya `geleceği zaman iki çift sözümüz var' diye beyan etmiştik. Papa'ya sözlerimiz biraz ağır olacaktı. Çünkü Papa yurt dışında İslam dünyasını kıracak olan talihsiz konuşmalar yapmıştı. Birinin de buna cevap vermesi gerekiyordu. Allahtan ki Papa İstanbul'a gelince camide kıbleye döndü. Bizim bu görüntü gönlümüzü aldı. Biz de iki çift sözü, iki tane güvercine dönüştürdük" diye cevap verdi. Sarıgül daha sonra helikopterle köyden ayrıldı.

Haberin Devamı