Gazete Vatan Logo

Sarı tişörtlü bombacı yakalandı

Sarı tişörtlü bombacı yakalandı

Tayland Başbakanı Prayut Chan-ocha, ‘sarı tişörtlü bombacı’ olarak tanınan Bangkok bombacısının Kamboçya sınırında yakalandığını duyurdu. Yakalanan kişi Çinli Uygur Türkü.

DHA’nın haberine göre, Kamboçya sınırının Tayland tarafındaki Sa Kaeo kontrol noktasında yakalanan şüphelinin üzerinden Çin pasaportu çıktı. Kamboçya’ya geçmeye çalışırken yakalanan bombacının, tanınmamak için güneş gözlüğü ve şapka taktığı bildirildi. Pasaportta yazılan bilgilere göre, Yusufu Mieraili adındaki şüpheli Uygurların yaşadığı Sincan bölgesinde doğdu ve pasaportunu da yine aynı bölgedeki yetkili makamlardan aldı.

Türk pasaportu iddiası

Bombacının yakalanmasının hemen ardından Türk pasaportu taşıdığı belirtilen üç kişi için yakalama kararı çıkarıldı. Ali Jolan, Ahmez Bozoğlan ve ismi belirlenemeyen üçüncü bir kişi için robot resimlerle arama başlatıldı. İsimlerin ve kimliklerin gerçek olup olmadığı henüz bilinmiyor. Tayland polisi, Cumartesi günü başkent Bangkok’taki bir eve yaptığı baskında Adem Karadağ ismiyle sahte Türk pasaportu taşıyan bir yabancıyı tutuklamıştı.

Haberin Devamı

‘Kayseri’deyim ne bombası?’

Tayland polisi 20 kişinin öldüğü tapınak saldırısının şüphelilerinden biri olarak gösterilen 26 yaşındaki Taylandlı Wanna Suansan ile birlikte bir şüphelinin daha olduğunu açıklamış ve robot resimlerini yayınlamıştı. Suansan’ın eşiyle birlikte üç aydır Kayseri’de yaşadığı ortaya çıktı. Suansan, Tayland’a en son 3 ay önce gittiğini polisin bastığı eve 1 yıldır uğramadığını söyledi. Şüpheli kadın, Türkiye’ye gelmeden önce apartmanı kocasının bir arkadaşına emanet ettiklerini anlattı. Kendisi hakkında tutuklama emri çıkarıldığını duyduğunda şoke olduğunu belirten Suansan, işbirliği için Tayland polisiyle irtibata geçtiğini de aktararak, ‘Bana uçak bileti göndersinler hemen Tayland’a gidip ifade vermeye ya da istedikleri yerde sorgulanmaya hazırım’ dedi.

Adem aslında Bilan çıktı
Bangkok’un kuzeyinde yapılan bir apartman dairesi baskınında, yabancı uyruklu bir şüpheli yakalanmış, bulunan pasaportlar arasında Türkiye pasaportunun da olması şüphelinin Türk vatandaşı olduğu iddiasını gündeme getirmişti. Ancak Adem Karadağ adına düzenlenmiş pasaportun sahte olduğu anlaşılmış, Türkiye’nin Bangkok Büyükelçiliği de iddiayı yalanlamıştı. İngilizce ve Arapça bilen ve adı ‘Bilan Muhammed’ olarak verilen 47 yaşındaki bu kişinin sorgulandığı, yetkililerle çevirmen aracılığıyla Arapça konuştuğu açıklandı. Tayland polis sözcüsü Prawuth Thavornsiri, ertesi gün aynı bölgedeki başka bir apartmanda gerçekleştirilen aramalarda da bomba yapımında kullanılan malzemeler bulduklarını açıklamıştı.

Haberin Devamı