Gazete Vatan Logo

Sarı Altın, “My name is Bulgur” diyerek yerelden evrensele uzandı

Gaziantep’te geçen hafta yapılan Bulgur Festivali’nde mutfağımızın gözdesi bulgur dünyaya tanıtıldı...

Sarı Altın, “My name is Bulgur” diyerek yerelden evrensele uzandı

Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu işbirliğinde şehirdeki tüm kurum ve kuruluşların desteğiyle düzenlenen Bulgur Festivali’nde, bulgurla yapılan yemekler tanıtıldı, bulgurun sağlıklı beslenmedeki yeri anlatıldı, dünyaca tanınmış şefler atölye çalışmaları ile bulgurla yapılan yiyecekleri sundu.

Dünyaca ünlü şeflerden bulgur tarifleri alındı

Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği (GAPDER) üyesi usta şeflerin mutfağa girdiği etkinlikte, Anadolu’da bulgurla hazırlanan 101 çeşit yemeği bir arada yaparak Türkiye’de bir ilke imza attı. “Benim Adım Bulgur” veya İngilizce adıyla “My name is Bulgur” temalı festival programı kapsamında seminer ve panellerde “Bulgurun yükselen bir değer olarak dünyada pazarlanması” gibi pek çok konu anlatıldı.

Yemek kültürü araştırmacısı - Gazeteci Nedim Atilla, Anadolu’da Bulgur Yemekleri konulu konuşması Yemek Kültürü Araştırmacısı ve Yazar Nedim Atilla, seminerde bulgur yemeklerinin Anadolu’da nasıl pişirildiğini, hangi malzemelerle eşleştirildiğini anlatırken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak da “Bulgurun Sağlık Yönünden Faydaları’nı, kilo vermede bulgurun rolünü konuklarla paylaştı.

Haberin Devamı

Hikayesi olan yarışmalar

Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği (Gasturder) organizasyonuyla gerçekleşen “Ninelerden Torunlarına 1001 Kültürü İle Gaziantep Gastronomi Masalları Bulgurlu Yemek Yarışması”nda nineler, kızlar ve torunların yarıştı.

İran sanatı ve kültürü kapınızda

İnovatif ürünleriyle güvenlik sistemleri konusunda rakipsiz Sur Çelik Kapı, geleneksel çizgileri modern dokunuşlarla birleştiren Rumi ve Acem serileriyle evinde huzur arayanların tercihi oluyor. Yeni modelleriyle zarafet ve şıklığı bir arada sunmaya devam eden Sur Çelik Kapı, Acem Serisi ile kadim İran kültürünün muhteşem sanatını evine taşımak isteyenlerin beğenisini kazanıyor. Beyaz üzerine kahverengi ve gri işlemeleriyle göz dolduran Acem Serisi, farklı medeniyetlerin izlerini evine taşımak isteyenleri vazgeçilmezi olacağa benziyor. Sur Çelik Kapı’nın Rumi Serisi ise huzurun ve sonsuzluğun rengi maviyi saflığın rengi beyaz ile buluşturuyor. Osmanlı motifleriyle bezenen seri, siyah, soft, beyaz ve cappucino renk alternatfileriyle de kullanıcısına farklı alternatifler sunuyor.

Haberin Devamı