Gazete Vatan Logo

Saray'da koalisyonu ve çözümü konuşmuşlar

HDP’li Celal Doğan’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la gizli bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. Doğan, parti adına görüşmediğini ancak koalisyon ve çözüm sürecine dair de konuştuklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğü ortaya çıkan HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, sürpriz buluşmayla ilgili BBC Türkçe’den İlhan Taşçı’ya konuştu.

‘Hukukumuz var’

Doğan, görüşme talebinin kendisinden geldiğini söyledi. Doğan, şöyle konuştu: “Belediye Başkanıyken aşinalığımız, hukukumuz var. Gittik, geldik. Onun dışında da görüşmelerimiz oldu. Türkiye’nin bugünkü ortamını değerlendirme konusunda bir sohbetti.”

Öcalan konuşuldu mu?

Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmenin “parti adına bir görüşme olmadığını” ifade eden Doğan, İmralı Cezaevi’nde bulunan Abdullah Öcalan’la görüşülememesinin HDP’de yarattığı rahatsızlığı Erdoğan’a iletip iletmediği sorulunca “Onlar ikili görüşme konusu. Bilgi verme şansım yok. Çok mesele konuştuk” karşılığını verdi.

‘Tabii ki konuştuk’

Doğan, Erdoğan ile görüşmesinde Gaziantep’te çevre kirliliği nedeniyle tartışma yaratan Nizip Çayı’nın bile gündeme geldiğini söyledi. Koalisyon konusunu ele alıp almadıklarına dair ise Celal Doğan, “Tabii ki bunları konuştuk” dedi ancak ayrıntı vermedi. Doğan, “Ama ayrıntıları söyleme şansım yok; O’nun fikri şöyledir, benim fikrim böyledir. Çünkü rıza almadan bir şey söyleme sansım yok. İki kişi arasındaki konuşma” dedi.

Haberin Devamı

HDP’li Doğan, “Bir AKP-HDP koalisyonu seçeneği gündemde mi?” sorusuna da “Bunlar konuşulsa bile söyleme şansım yok, ayıp olur. Çünkü o konuda yetkili değilim” diye karşılık verdi.

Ambargolu mu?

Doğan, yaptığı bu görüşmenin parti yönetiminde bir eleştiriye neden olup olmadığı sorusuna da, “Hayır yani ben biriyle görüşeceksem parti niye rahatsız olsun?” yanıtını verdi.

Celal Doğan, olası bir koalisyon tartışmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aktif rol üstlendiği hatırlatılınca da, “Olabilir. Cumhurbaşkanı ile görüşmek Türkiye’de ambargolu mu? Koalisyon olsun olmasın, devletin başındaki önemli bir aktördür” diye konuştu.

Haberin Devamı