Gazete Vatan Logo

Saralı şoför dehşeti!

Bağdat Caddesi’nde hafriyat kamyonunun sürücüsü sara nöbetine tutuldu. Kamyon bir otomobili altına alıp sürükledi. Elektrik direğine çarparak durabildi

Saralı şoför dehşeti!

İstanbul’un en hızlı araç kullanılan caddelerinden biri olan Bağdat Caddesi’nde önceki günkü hız kazasının ardından dün de kamyon dehşeti yaşandı. Caddedeki kaza saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Sara hastası olduğu iddia edilen Mustafa Yılmaz’ın kullandığı 34 ES 2607 plakalı hafriyat kamyonu henüz bilinmeyen bir nedenle sürücünün kontrolden çıkarak, orta şeritteki otomobile çarptı. Harun Bilgir’in kullandığı otomobilin sağ tarafı kamyonun lastiklerinin altında ezilirken, kamyon, otomobili altında sürükleyerek yolun sol kısmındaki elektrik direğine çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle elektrik direği caddeye devrildi. Kazada kamyon şoförü hafif şekilde yaralandı.

Nöbet geçirmiş

İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri, polis ve itfaiye geldi. Yaralı kamyon şoförü Mustafa Yılmaz ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan ilk muayenede, sürücü Mustafa Yılmaz’ın seyir halindeyken sara krizi geçirdiği anlaşıldı. Sürücü hastanede tedavi altına alındı. İtfaiye ekipleri, devrilen elektrik direğini yol kenarına çekti. Hafriyat kamyonu da çarptığı yerden kaldırıldı. Otomobil ise çekici ile olay yerinden götürüldü. Araç trafiğine kapanan Bağdat Caddesi, yarım saat sonra yeniden açıldı.

Haberin Devamı

Saralıya ehliyet yok

- Türkiye

- Yunanistan

- Hindistan

- Rusya

- Brezilya’da verilmiyor.

- Geri kalan ülkeler 6-36 aylık nöbetsiz süreyi şart koşuyor.

- 5 ülkede doktorun hastaları adli makamlara bildirme mecburiyeti var.

AB’de durum

- Birçok AB ülkesinde nöbetsiz geçen süre 2 yıl olarak belirlenmiş.

- Avustralya: 2 yıl, ancak liberal bir yaklaşımı var.