Gazete Vatan Logo

Sarai’nin telefonundan görüşme tespit edildi

İstanbul’da 21 Ocak’ta kaybolduktan sonra bir daha haber alınamayan ABD’li amatör fotoğrafçı Sarai Sierra’nın cep telefonundan önceki akşam saat 22.30’da sinyal alındı

Sarai’nin telefonundan görüşme tespit edildi

Skype üzerinden kısa bir süre sinyal alınan bu telefon görüşmesi sonrasında kayıp kadının hayatta olduğu yönündeki umutlar arttı.

İstanbul’da 21 Ocak’ta kaybolan 33 yaşındaki ABD vatandaşı Sarai Sierra’nın hayatta olduğu yönünde umutları artıran bir gelişme yaşandı. Sierra’nın telefonundan önceki akşam saat 22.30 sıralarında sinyal alındı. Telefonla Skype üzerinden kısa bir süre görüşme yapıldığının belirlenmesi Amerikalı kadının hayatta olduğunu düşündürüyor. Telefonunun sinyal vermesi üzerine harekete geçen polis, konu ile ilgili Amerikalı yetkililerle temasta bulunuyor.

İstiklal Caddesi’nde görüntü

Sierra’yı arama çalışmaları da tüm hızıla sürüyor. FBI, Sierra’nın, 21 Ocak’ta kaybolmadan bir gün önce Gmail’den Taylan adlı bir kişiyle mesajlaştığını belirledi. Bu mesajlaşmalar üzerine polis, Sierra’nın kaldığı evden Galata Kulesi yönündeki sokakların güvenlik kameralarını topladı. 230 Güven Timi’nin topladığı görüntülerin birinde, Sierra’nın 20 Ocak’ta İngiliz Konsolosluğu’nun önünden geçerken güvenlik kamerasına takıldığı belirlendi. Görüntüde Sierra’nın İstiklal Caddesi yönüne gittiği ve başında şapka olmadığı belirlendi.

Kredi kartı dökümleri de istendi

Polis, Sierra’nın yanında taşıdığını belirlediği kredi kartı dökümlerini de FBI’dan talep etti. Bu bilgilerin emniyete henüz ulaştırılmadığı belirtildi. Sarai Sierra’nın, ABD’de bir sağlık kuruluşunda resepsiyon görevlisi olarak haftada 3 gün çalıştığını ve 450 dolar ücret aldığını belirledi. Polis, Sierra’nın neden Hollanda ve Almanya’ya gittiğini ve Avrupa’dan ülkesine gitmek seçeneği varken 3 gün için tekrar neden Türkiye’ye döndüğünün kesinleştirilemediğini, soruşturmanın bu açıdan da sürdürüldüğünü bildirdi. Hollanda ve Almanya emniyetiyle İnterpol kanalıyla temas kurulduğunu, Sarai’nin bu ülkede ne yaptığı ile ilgili bilgi beklendiği belirtildi.


Keayıp kadının eşi Steven Sierra’nın emniyette “Eşim Hollanda ve Almanya’ya fotoğraf sergisi gezmek için gideceğini söylemişti” dediği öne sürülmüştü. Steven Sierra ve kadının kardeşi David Jimenez, bilgi almak için dün tekrar emniyete geldi.

Yalova ve Bursa alarmda

Bu arada, özel bir TV kanalını önceki akşam arayan bir kişi, Sarai Sierra’ya benzeyen bir kişiyi Bursa’da yol kenarında otostop çekerken gördüğünü bildirdi. Şüpheli aracın Bursa yönüne gittiği yönündeki ihbar üzerine, Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri devreye girdi. Osmangazi ilçesi Panayır Kavşağı’nda durdurulan araçtaki kişinin ise merkez Nilüfer ilçesinde oturan bir ilaç mümessili olduğu bildirildi.


Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri de İstanbul’dan Yalova’ya gelen bir feribotun içindeki 34 plakalı araçta, Sarai Sierra’nın görüldüğü ihbarı üzerine, harekete geçti. Şehrin çeşitli noktalarında konuşlanan polis ekipleri, 34 plakalı aracı kent merkezinde durdurdu. Kiralık olduğu öğrenilen araçtaki kadının, Türk vatandaşı olduğu belirlendi.


Anne ve babası perişan

Amerikan CNN televizyonu dün Sierra ile ilgili bir program yayınladı. Kayıp kadının annesi Betzaida Jimenez polis tarafından yayınlanan güvenlik kamerası videosunu izleyemediklerini bunun kendilerine büyük acı verdiğini belirterek “Keşke yakınımda olsa tutup kolundan onu geri getirebilsem” dedi. Baba Steven ise “Yaşam sevincimi kaybettim. Sabahları uyanmamayı istiyorum. Bunun kimsenin başına gelmesini istemem. Bazen aklımı kaçıracağımı hissediyorum. Orada olup onu koruyabilmek istiyorum. Üşümesin acıkmasın istiyorum. Ama tek yapabildiğim beklemek” diye konuştu. (VATAN DIŞ HABERLER)


Hollanda’da bu gençle kalmış

Merkezi Ankara’da bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Bilişim Daire Başkanlığı, Sarai Sierra’nın sürekli kullandığı Gmail adresinde irtibatlı olduğu kişileri mercek altına aldı. Yapılan incelemede Sarai’nin 15 Ocak’ta Hollanda’nın Amsterdan kentinde sürekli fotoğraf paylaştığı Instagram sitesinden tanıştığı Ammer Redurom’un yanında kaldığını belirlendi. Ammer Redurom, genç kadınla geçirdiği bir günlük Amsterdam gezisinde beraber çektikleri fotoğrafları da kendi facebook sitesinden paylaştı. Yine Bilişim Daire Başkanlığı’nın yaptığı incelemelerde Sarai’nin mail trafiğinde yer alan Handrick isimli kişiyle yaptığı görüşmeler dikkat çekti. Polisin tespitine göre, Handrick isimli kişi, Sarai’nin mailine Amsterdam’a gelip gelmediğini sorarak genç kadınla buluşmak istediğini belirten bir mesaj gönderdi. Seirra’nın ise Avrupa gezisinin ardından İstanbul’a döndüğü 19 Ocak’ta Handrick’in mesajını yanıtladığı, görüşemediği için üzgün olduğunu belirterek “Artık İstanbul’a döndüm. Bir daha ki sefere görüşürüz” dediği öğrenildi.


Kayıp yakınları seferber oldu

Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği (YAKAD) de Sarai Sierra’yı aramaya başladı. “Kayıp olanın halinden en iyi kayıp yakınları anlar” diyen dernek üyeleri Fatih’te başlattıkları çalışmayla Sarai Sierra’nın fotoğraflarını kayıpların fotoğraflarının bulunduğu YAKAD minibüsüne ve çevreye yapıştırıldı. YAKAD Başkanı Zafer Özbilici, asıl işlerinin kayıp aramak olmadığını hatırlatarak, “Kimse kaybın ne olduğunun farkında değildi.


Halbuki işin içinde organ ticaretinden sapıklığına kadar pek çok şeyle karşılaştık. Bugün bu mücadelemizi Sarai Sierra için veriyoruz. Aslında onun ailesinin en iyi anlayabilecek insanlar bizleriz. O acıyı yıllar önce yaşamıştık. Çok iyi bildiğimiz bir acı” dedi. Sarai Sierra’nın ailesine de çağrıda bulunan Özbilici,”Bizler Sarai’yi aynen ailesiymiş gibi arayacağız” diye konuştu. El ilanları dağıtacaklarını, minibüs ile Sarai Sierra için turlayacaklarını belirten Özbilici bugüne kadar Türkiye’de 90 yabancı için kayıp müracaatı yapıldığı bilgisini verdi.

Haberin Devamı