Gazete Vatan Logo

Sapanca’da SPA tatili yapın

Metropollerin insanı yoran havasından uzakta, yeşillikler içinde tatil keyfi yaşamak için Sapanca harika bir seçenek. Göl manzaralı spa otelleri ise ruha iyi geliyor

Sapanca’da SPA tatili yapın

Büyük kentlerin sıkıcı atmosferinden kurtulup, biraz kafa dinlemek, sakinliğin içinde dinginleşmek isteyenler için en iyi hafta sonu kaçamağı adreslerinden biri Sapanca. İstanbul’dan yola çıktıktan 1.5 saat sonra ulaşıyorsunuz göl kıyısına. Sapanca gerçekten görülmeye değer bir yer. Ağaçlar içinde köyler, yollarda yerel ürünler satan kadınlar, göl kenarında kahvaltı sunan mekanlar romantik bir gün geçirmek isteyenleri büyülüyor. Mesela ”Göl Evi”nde sunulan açık büfe kahvaltılar nefis. Buraya kadar gelmişken adeta cennetten bir köşe olan Sapanca’da bulunan otellerde konaklamadan dönmemek lazım.

Bedensel ve ruhsal yenilenme için Richmond Nua Wellness

Sapanca Gölü’nün muhteşem orman manzarası ile buluştuğu yerde RichmondNuaWellness-Spa, bedensel ve ruhsal arınma için benzersiz olanaklar sunuyor. Tam donanımlı spa alanı ve kişiye özel programları ile farklı su terapileriyle zindeliğe ulaşmak, uzman terapistler eşliğinde kişiye özel bakım programları ve masajları ile kendini yeniden keşfetmek isteyenler için uygun bir adres. Spa’nın ıslak alanları arasında Salt Jacuzzi, Jet Pool 117, Herbal steam bath, sauna ve buhar banyoları var. Isıtılmış taş yataklarının bulunduğu Tepidarium, yıldızların dansını seyredeceğiniz Day Dream ve su yataklarının bulunduğu dinlenme odaları rahatlamak isteyenleri bekliyor. Richmond Nua’da, Ottoman Steam Bath, Salt Inhalation, Laconium, benzersiz Fin kelo kütüklerinden yapılmış çift katlı Loft Sauna, Ice Grotto, Water Beds, Day Dream, Aqua Cave, Snail Showers ve Nua Spirit Suit gibi özel tasarlanmış spa alanları da bulunuyor.

Haberin Devamı

Burada 100’ün üzerinde masaj ve bakım seçeneği var. Tek veya iki kişinin faydalanabileceği geniş masaj alanlarında “Baş, ayak, hamilelik, 2 veya 4 el seçenekli shiradora terapisi, Lomi Lomi Nui, anti selülit, derin Asya, geleneksel Bali, İsveç, bölgesel, derin baskı, aromaterapi, çikolota, Chi-Yang ve Tai” gibi masajlar Balili ve Türk terapistler tarafından uygulanıyor.

Nua’da bakım uygulamaları da önemli bir yer tutuyor. Solaryum, anti-aging, özel vücut bakım kürleri ve Kleopatra banyosu güzelliği tamamlayan unsurlar olarak öne çıkıyor. Richmond Nua Wellness-Spa’nın temel felsefesinde “güzellik” berrak bir zihnin, sağlıklı bir beden ve dingin bir ruh hali öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Hypoxi ile incelme

Otelde “Sağlıklı Vücut Şekillendirme Yöntemi” olarak kabul gören Hypoxi ile 4 günde 1 beden incelmenin de mümkün olduğu söyleniyor. Özel Hypoxi aletleri ile egzersiz ve vakum terapi yöntemlerinin kullanıldığı uygulamada aynı zamanda katılımcılara özel “Hypoxi menüsü” de sunuluyor.

Doğanın içinde tazelenmek

NG Hotels; NG Sapanca’da konuklarına, klasik “deniz, kum, güneş” tatil anlayışının dışında, doğayla baş başa, huzurlu bir tatilin kapılarını aralıyor. Uzman ekiplerin yönetiminde sağlık ve termal turizmin öncülünü yapan NG, bireysel müşterilerinin yanı sıra, kurumsal müşterilere de sağlıklı yaşam paketleriyle hizmet veriyor.

Ödülle tescilli bir otel

Gürel Sapanca’nın şifalı suyunun en saf ve sağlıklı haliyle sunulduğu Spa merkezi, konuklarını günlük yaşamın stresinden uzaklaştırarak, sağlıklı ve zinde bir beden ve ruhla buluşturuyor.

Haberin Devamı

Termal jakuziler, Türk hamamı, aile hamamları, saunalar, buhar odaları, buz çes¸mesi, dinlenme alanları, macera dus¸ları, su kaydırakları ve dışa açılabilen sıcak su havuzu gibi alanlar Termal Spa merkezinde bulunan bölümlerin sadece bir kısmı.

Sapanca’da, geniş ve el değmemiş alanda, her biri kayıt altına alınmış binlerce ağacın yükseldiği ormanın kalbinde konumlanan NG Sapanca Wellness & Convention, doğanın sunduğu güzelliklere, insan eliyle en kaliteli dokunuşlar eklenerek tasarlandı.

Grubun ilk 5 yıldızlı oteli olan NG Sapanca, Türkiye’nin 8 kalite belgesine sahip ilk oteli olma özelliğini de taşıyor.

İstanbul’a sadece 1 saat uzaklıktaki otel, dünyanın en prestijli lüks segment otellerinin değerlendirildiği The World Luxury Hotel Awards’da, 2015 yılı Dünya kategorisinde ‘En Lüks Spa’ ödülüne Türkiye’den layık görülen tek otel oldu.