Gazete Vatan Logo

SAP Labs, Türkiye büyük yatırımla geldi!

İstanbul Tekno Park''ta gerçekleşecek bu yatırım, Türkiye için çok önemli!

Dünyada bir çok şehirde merkezi bulunan SAP Labs Innovation Center, geçtiğimiz saatlerde yeni yatırımları için İstanbul''da bir merkez kuracaklarını dile getirdi. Teknopark İstanbul’da 20 milyon avro değerinde yatırımıyla büyük bir bilim ve teknoloji merkezi kuracak. İnovasyon merkezi Türkiye’de ve bölge ülkelerde kamu sektörü, tüketici ürünleri, perakende ve imalat sektörü gibi kilit yerel endüstrilerdeki müşterilerine inovasyon desteği sağlayacak. SAP aynı zamanda Türkiye’de inovasyon merkezi kuran ilk global yazılım şirketi olarak ön plana çıkıyor.

23 Temmuz 2013, İstanbul— SAP AG (NYSE:SAP), bugün İstanbul’da yeni bir inovasyon merkezi kuracağını açıkladı. SAP Labs Innovation Center Türkiye’nin bu yılın son aylarında Teknopark İstanbul’da açılması ve bir yıl içinde 300 çalışan, araştırmacı ve öğrenciye ev sahipliği yapması bekleniyor. SAP, bu yeni tesise 20 milyon avro yatırım yapmayı planlıyor. SAP yeni yatırımını bugün Çırağan Sarayı’nda düzenlenen ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer, SAP Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Vishal Sikka, SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin ve SAP AG Kıdemli Başkan Yardımcısı ve SAP Labs Innovation Center Türkiye Genel Müdürü Cafer Tosun’un katıldığı törende duyurdu.

Haberin Devamı

Türkiye''ye büyük yatırımlar yapmayı planlayan SAP Labs Innovation Center Türkiye, bilim ve teknolojinin kalbinin attığı Tekno Parka 20 milyon avro değerinde yatırım yapacağını bugün yaptığı lansmadan dile getirdi. Genel müdür başta olmak üzere bir konuşmacının yer aldığı lansmanda SAP yetkilileri, önümüzdeki süreçleri sunum olarak verdiler.

SAP AG Yönetim Kurulu üyesi Vishal Sikka konuyu şöyle değerlendiriyor: “SAP dünyanın en dinamik kentlerinde ve gittiği her yerde inovasyon ve gelişmeye önderlik etme kararlığıyla ilerleyen bir kurumdur. Bugün burada dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden birine yatırım yaparak, Türk iş dünyasının yerel ve global büyümesini destekleyeceğimize, yerel işgücünün eğitimine ve beceriler geliştirmesine katkıda bulunacağımıza ve dolayısıyla Türk vatandaşlarının yaşamlarında olumlu gelişmeler sağlayacağımıza inanıyoruz.”

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise, “Türkiye’deki bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün büyüme oranı, ülkemizin genel ekonomik büyümesinin üzerinde seyretmektedir. Son yıllarda yaptığımız düzenlemeler ile inovasyon faaliyetlerinin ve Ar-Ge personeli istihdamının artırılması yönünde olumlu gelişmeler kaydedilmiştir. SAP’nin Türkiye’deki seçkin üniversitelerden, teknoloji ortaklarından ve inovatif müşterilerden oluşan yerel ekosistemindeki potansiyeli görerek, tüm bu paydaşların Türk ve dünya pazarları için araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütmelerine katkıda bulunması bizler için gurur ve mutluluk kaynağı olmuştur” dedi.

Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olan Türkiye, SAP için de en hızlı büyüyen pazarlardan biri. SAP Labs Innovation Center’ın Türkiye’deki merkezi, dünya genelinde 15 lokasyonda yer alan SAP Labs ağının bir parçası olacak. Bu laboratuvarların her biri yoğun bir şekilde araştırma ve inovasyona odaklanıyor ve SAP ürün ve teknolojilerinin geliştirilmesine katkıda bulunuyor.

Haberin Devamı


KAYNAK : Teknolojioku.com - SAP Labs, Türkiye büyük yatırımla geldi!