Gazete Vatan Logo

Şantiyedeki ölüme tazminat

İSKİ’nin şantiyesinde, vinçten düşen demir parçanın altında kalarak feci şekilde can veren harita mühendisi Gülseren Yurttaş’ın ölümüyle ilgili dava sonuçlandı. Mahkeme, Yurttaş’ın oğlu, annesi, babası ve 3 kardeşine 225 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti

İSKİ’nin Sarayburnu-Salacak boru hattı şantiyesinde harita mühendisi olarak çalışan Gülseren Yurttaş’ın (35), 27 Eylül 2007’de 30 ton kapasiteli mobil vinçten düşen ve “bom” diye tanımlanan parçanın altında kalarak ölmesi ile ilgili açılan tazminat davası sonuçlandı. İstanbul 7. İş Mahkemesi’ndeki duruşmaya, ölen Gülseren Yurttaş’ın davacı kardeşi Hatice Yurttaş katıldı. Duruşmaya Yurttaş’ın oğlu Yağmur Budak, babası Eyüp Yurttaş, annesi Habibe Yurttaş, kardeşleri Osman, Yalçın ve Hatice Yurttaş’ın avukatı Selva Özkarakoç, davalılar Kutay İnşaat Taahhüt ve Ticaret Şirketi’nin avukatı Kerim Yeşilkaya, İSKİ’nin avukatı Mehmet Rüştü Aydemir ile ihbar edilen Sosyal Güvenlik Kurumu’nun avukatı Ebru Atakan Öztatar da iştirak etti.

Para cezası verildi

Kararı açıklayan hakim, Gülseren Yurttaş’ın tek çocuğu Yağmur Budak’ın küçük yaşta anne şefkatinden mahrum kaldığını ve ömür boyunca da mahrum olacağını göz önüne alarak, anne, baba ve kardeşlerinin de duydukları elem ve acının bir nebze olsun azaltılabilmesi için Yağmur Budak’a 100 bin TL, baba Eyüp ve anne Habibe Yurttaş’a 40’ar bin TL ve kardeşler Hatice, Osman ve Yalçın Yurttaş için 15’er bin TL manevi tazminatın İSKİ, Kutay İnşaat Taahhüt ve Ticaret ile Detek Deniz Teknik Limited şirketlerinden müştereken ve müteselsilen tahsil edilerek davacılara verilmesine hükmetti.

Dört kişi yargılanmıştı

Daha önce de, şantiye şefi Kürşat Özarslan, teknik müdür Ali Ener Edis, operatör Hasan Hüseyin Navruz ve işaretçi Ali Kayın hakkında dava açılmıştı. Edis ile Özarslan, 2 yıl 6’şar yıl, Navruz ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmış, Kayın ise beraat etmişti. Sanıkların hapis cezaları da para cezasına çevrilmişti.

Haberin Devamı