Gazete Vatan Logo

Sansür sayısı çarşafa girdi!

Üçüncü sayısı Muzır Kurulu tarafından sakıncalı bulunan Size dergisi, 'Sansür' sayısının kapağını tamamen siyah çarşafla kapladı.

Her sayısında, birbirinden bağımsız sanatçıları ortak bir tema etrafında birleştiren Size Magazine, dün piyasaya çıkan 'Sansür' sayısının kapağını tamamen siyah çarşafla kapladı.

Derginin kurucusu ve kreatif direktörü Çağın Türker, yeni sayıyla ilgili şunları söyledi:

'Arap Baharı'ndan esinlenerek hazırlanan 'İsyan' temalı 3. sayı, Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından “gençleri maceraperestliğe ve tembelliğe sürüklediği” gerekçesiyle sakıncalı görülmüştü.

Sıkıcı, sıradan, fırsatçı, ikiyüzlü, taklitçi, röntgenci gibi bölümlerden oluşan dergimizin 4. sayısı: 'Sansür' temasını işliyor.

Çoğunluğunu isyankar veya tembellerin oluşturduğu 130'a yakın yazar, fotoğrafçı, illustrator, müzisyen ve çeşitli disiplinden sanatçı bir araya gelerek sansürledi, sansürlenenleri gösterdi ya da kuma gömülen kafaları çıkarmaya çalıştı.

Yayın hayatına siyah poşet içinde başlayan Size, bar, cafe, restaurant, müze, sanat galerileri gibi noktalardan oluşan 207 adreste ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

Bu kapağın altında neler var? Sansürlenmiş kelimeler, sansürlü görseller, sansürlenmiş fikirler...'

Haberin Devamı