Gazete Vatan Logo

Şansölye çıplak!

Merkel'in gençlik yıllarına ait çıplak fotoğrafları ortalığı karıştırdı

Şansölye çıplak!

Fotoğrafı Rus gizli servisi KGB’nin Kıbrıs’ın öcünü almak için çıkarttığı öne sürüldü.

Avrupa Birliği’nde ekonomik kriz yaşayan ülkelere çıkardığı acı reçeteler yüzünden Yunan ve son olarak Kıbrıslı Rumlar tarafından ‘düşman’ ilan edilen Almanya Başbakanı Angela Merkel’in gençlik yıllarında çekildiği öne sürülen fotoğrafı ortaya çıktı. 1973 yılında Merkel 18 yaşında iken çekildiği iddia edilen fotoğrafta Alman şansöyle iki arkadaşı ile birlikte plajda çırılçıplak görülüyor. Yunan basını, çıplak fotoğrafa balıklama atladı. 70’li yıllarda kişilerin vücutlarını utanmadan rahatlıkla sosyal olarak çıplak bir şekilde bir arada ve doğa ile bütünleşmiş olarak sergilemesine verilen Nudizm veya Naturizm gibi akımların Almanya’da çok revaçta olduğu, Merkel’in de bu akımdan etkilendiği belirtildi.








Rusların intikamı

Ancak internette dolaşan başka bir iddia ise, bu kareyle Rusların öç aldığı yönünde. Bilindiği gibi Kıbrıs Rum yönetimi AB ve IMF ile yaptığı anlaşma uyarınca 10 milyar euro yardıma karşılık bankalarındaki 100 bin euro’nun üzerindeki 68 milyar euroluk mevduata yüzde 40 vergi alınmasını kabul etmişti. Rum bankalarında yaklaşık 38 milyar doları bulunan Ruslar ise bu anlaşmayla 15 milyar euro’yu kaybetme riski ile karşı karşıya kaldılar. İddiaya göre fotoğraf, dönemin Rus gizli servisi KGB tarafından çekilerek arşive kaldırıldı. Ancak, Kıbrıs Rum kesimine zorla kabul ettirilen kemer sıkma önlemlerine sinirlenen Rusya, Merkel’den öç almak için bu fotoğrafı KGB’nin arşivlerinden çıkartarak internete sızdırdı.



Paskalya tatilinde mayoyla görüntülendi

Almanya Başbakanı Angela Merkel Paskalya tatili için İtalya’nın sahil beldesi Sant’Angelo d’Ischia kasabasındaki termal tesislere gitti. Merkel dün eşi Joachim Sauer ile birlikte mayo ile havuza girerken objektiflere yakalandı.

Haberin Devamı