Gazete Vatan Logo
Magazin Sansa Stark: Cinselliği diziden öğrendim

Sansa Stark: Cinselliği diziden öğrendim

Game of Thrones’un (Taht Oyunları) Sansa Stark’ı Sophie Turner, cinselliği, çocukluğundan beri rol aldığı dizinin senaryosundan öğrendiğini söyledi.

Sansa Stark: Cinselliği diziden öğrendim

Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisinde Sansa Stark karakterine hayat veren İngiliz oyuncu Sophie Turner, cinsellik eğitimini dizi senaryosundan aldığını söyledi. Yedinci sezon bölümleriyle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan dizi; birinci sezonundan itibaren yayınlanan bölümlerinde ensest, cinayet, tecavüz, kan ve şiddetin yanı sıra cinsellik de içeriyor. Game of Thrones hakkında röportaj veren 21 yaşındaki oyuncu, 12 yaşından beri dizide rol alıyor. Game of Thrones setinde büyüyen Turner, The Sunday Times’a verdiği röportajda, dizinin, oyunculuk yeteneklerini sergilemenin yanı sıra kendisi için öğretici de olduğunu belirtti.

Dizinin kendisi için bir cinsellik okulu gibi olduğunu söyleyen Turner, “Hayatımda ilk kez oral seks sözünü senaryoda okudum. ‘Aman Tanrım, insanlar bunu yapıyorlar mı? İnanılmaz’ diye düşündüm” şeklinde konuştu. Turner’ın canlandırdığı Sansa Stark karakteri de dizinin beşinci sezonunda eşi Ramsay Bolton tarafından acımasızsa cinsel saldırıya uğramıştı. Sansa Stark’ın tecavüz sahneleri, dizinin hayranları arasında tartışma yaratmış ve izleyicilerin bir kısmı diziyi seyretmeyi bırakacağını açıklamıştı.

Haberin Devamı

Tartışmalar sonrası Turner, tecavüz sahnesinin gerçek hayattaki tecavüzlerle ilgili seslerin yükselmesine neden olmasını umduğunu söylemişti.

Game of Thrones dizisi, yedinci sezon bölümleriyle 16 Temmuz’dan itibaren seyirci karşısında olacak.