Gazete Vatan Logo

Şanlıurfada 100'den fazla din adamı açığa alındı

Şanlıurfada 100'den fazla din adamı açığa alındı

ŞANLIURFA’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında 4 ilçe müftüsünün de bulunduğu 100’den fazla din adamı açığa alındı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yürütülen idari soruşturma kapsamında, Şanlıurfa’da aralarında 4 ilçe müftüsünün de bulunduğu 100’den fazla imam, müezzin, vaiz ve kurs hocası açığa alındı.

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, açığa alınan görevlilerin idari soruşturmalarının komisyon tarafından yapılacağını belirterek şunları söyledi:

"FETÖ terör örgütü ile ilgili, ilişkili ve bağı olan şikayet ve araştırmalar şeklinde ihbarlar geliyor. Şanlıurfa’da 100’ün üzerinde görevli açığa alındı. Açığa alınanlar araştırılacaktır. Valimizle görüştük ve teftiş komisyonu oluşturduk. İtham mı yoksa gerçekten böyle bir şey var mı onu soruşturacağız. Vatandaşlarımız sahi ve doğru bilgilerle bizlere yardımcı olsunlar biliyorsunuz iftirada bir suçtur. Devletin kalbine vurulmuş bu şeyi temizleyelim. Bu gün itibariyle soruşturmaya başladık önümüzdeki cumaya kadar açığa alınan herkesin dosyası bitecektir. Soruşturmada 3 görevli yer alacaktır ve bu şekilde idari soruşturma yapılacaktır. İdari soruşturma bittiğinde eğer suçlama varsa savcılığa iletilecektir. Bilgi belge varsa bize iletilmesini istiyoruz ve bu işi bitirmek istiyoruz. 13 ilçede soruşturma başlatıldı. 4 ilçe müftüsü ile 100’ün üzerinde din görevlisi açığa alındı."

Haberin Devamı