Gazete Vatan Logo

İşçileri taşıyan midibüs devrildi! Çok sayıda ölü ve yaralı var

1 Mayıs kutlamalarına katılmak için Şanlıurfa'ya giden sağlık çalışanlarını taşıyan midibüs devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 5 işçi öldü, 12 işçi ise yaralandı. Hak-İş ve Memur-Sen tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen 1 Mayıs programı kaza nedeniyle yarıda kesildi. Hayatını kaybedenlerin isimleri belirlendi. Kazadan yarım saat önce bir tesiste verdikleri kahvaltı molasında cep telefonu ile çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN Genel Başkanlarını arayıp taziyelerini iletti.

İşçileri taşıyan midibüs devrildi! Çok sayıda ölü ve yaralı var

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılmak üzere Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden Şanlıurfa'ya giden işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.
Hak-İş ve ve Memur-Sen tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılmak için Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden yola çıkan işçileri taşıyan 46 VK 309 plakalı sürücüsü henüz belirlenemeyen midibüs, Birecik-Suruç otoyolunda 45 HS 042 plakalı otomobille çarpışarak devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.
Kaza yerine giden 112 Acil Servis ekiplerinin yaptığı ilk müdahale sonrası yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Hak-İş ve Memur-Sen tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen 1 Mayıs programı, Kahramanmaraş'tan programa katılmak için Şanlıurfa'ya gelen bir grubun trafik kazası geçirmesi nedeniyle yarıda kesildi.Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Abdullah Erin, "Maalesef kaza sonrasında hayatını kaybeden 5 vatandaşımız var, 13 de tedavisi devam eden vatandaşımız var. 1-2 yaralımızın durumu kritik. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı kardeşlerimize sağlık ve şifa diliyorum. Şanlıurfa'daki hastanelerde bütün doktorlarımız yaralılarımızla ilgilenmektedir." ifadelerini kullandı. Öte yandan, kazada ölenlerin cenazeleri olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılmak üzere Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden Şanlıurfa'ya giden işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, ilk belirlemelere göre 5 kişi ölmüş, aralarında çocukların da bulunduğu 13 kişi yaralanmıştı.
"Çok üzgünüz,yastayız"
Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, Şanlıurfa'da devrilen midibüste Elbistan Devlet Hastanesinde çalışan 16 üyeleri bulunduğunu belirterek, "Az ileride kahvaltı yaptıktan sonra yola çıkıyorlar. Aslında kaza anlaşılabilir bir şey değil. Bir otomobil bizim aracımızın önüne çıkıyor. Ona vurmamak için herhalde... Anlayabildiğimiz bu. Çok üzgünüz, yastayız." dedi.
Gülbaba, kaza yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Gülbaba, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Elbistan Devlet Hastanesinde çalışan üyelerinin sabah Şanlıurfa'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılmak üzere iki araçla yola çıktığını söyledi.
Araçlardan birinin Şanlıurfa'ya ulaştığını, ikinci araçta ise 16 arkadaşlarının bulunduğunu aktaran Gülbaba, şöyle devam etti:"Henüz kimliklerini tespit edemedik, savcı beyi bekliyoruz. Az ileride kahvaltı yaptıktan sonra yola çıkıyorlar. Aslında kaza anlaşılabilir bir şey değil. Bir otomobil bizim aracımızın önüne çıkıyor. Ona vurmamak için herhalde... Anlayabildiğimiz bu. Çok üzgünüz, yastayız. 1 Mayıs'ta arkadaşlarımızın vefatıyla sonuçlanan bir hadise. İnanılmaz üzüntü içerisindeyiz. Hayatını kaybeden arkadaşlarıma Allah'tan rahmet diliyorum. Biz bu arkadaşlarımızın, sendika olarak kimlikleri tespit edildikten sonra her türlü haklarını müdafaa etmek için yapmamız gereken her şeyi yapacağız. Konfederasyonumuz Memur-Sen 1 Mayıs mitingini kısa tuttu. Acımız çok büyük. İnanılmaz bir acı yaşıyoruz. Gereken neyse yapacağız."
Şanlıurfa'daki 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden otobüs ile yola çıkan Öz Büro İş Sendikası üyeleri ve ailelerini taşıyan otobüs, Şanlıurfa'ya 60 kilometre kala devrilmesi sonucu içerisinde bulunan 5 kişi ölmüş 14 kişi de yaralanmıştı.
Otobüste bulunanların kazadan yarım saat önce Birecik ilçesindeki bir sosyal tesiste mola vererek, kahvaltı yaptıkları öğrenildi.
Kazada ölen ve yaralıların son görüntüleri ise cep telefonu ile kaydedildi.
KAZADA ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Şanlıurfa'da meydana gelen feci kazada hayatını kaybedenlerin isimleri belirlendi. Ölenlerden 3'nün kadın, 2'sinin erkek olduğu belirtildi. Kazada Şükran Entemiz, Melike Uysal, Gazaz Kısaca, Fatma Kılıç ve Onur Yay hayatını kaybetti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'tan Şanlıurfa'ya giden işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu 5 kişinin hayatını kaybetmesi dolayısıyla Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'a taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Hak-İş ve Memur-Sen'in 1 Mayıs programına katılmak için Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden Şanlıurfa'ya giden bir grup işçinin kaza geçirdiği bilgisi üzerine Erdoğan, Arslan ve Yalçın'ı telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerde, vefat eden vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine, Hak-İş ve Memur-Sen camialarına başsağlığı, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Haberin Devamı