Gazete Vatan Logo

Sanki yer yarıldı içine girdi

KARS’ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyündeki evinin önünde, 16 Eylül’de kaybolan Sedanur Güzel’in arama çalışmalarına, dün de gün boyu devam edildi. Küçük kızın komşusu E.B. gözaltına alındı.

Sanki yer yarıldı içine girdi

Komandolar, jandarma timleri, AFAD ve UMKE ekipleri, korucular ile köylüler her yerde Sedanur’u aradı. İz takip köpeği ‘Atak’ın da kullanıldığı aramalarda, köydeki foseptiklere boşaltılarak bakıldı. Ekipler; tüm evleri, samanlıkları ve otlakları taradı. Ekipler, Sedanur’un kaybolmadan önce birlikte oynadığı arkadaşlarının bilgisine başvurdu. Anne Handan ile baba Abdullah Güzel ise önceki akşam saatlerinde karakola götürüldü. Jandarma, Güzel çiftinin de ifadesine başvurdu. Kızının kaybolmadan önce kendisinden piknik yapmak için ekmek istediğini söyleyen Handan Güzel, Sedanur’un bulunması için yetkililerden yardım istedi.

En son gören kişi

Jandarmanın Sedanur’u en son gördüğü belirtilen Ertan Bozkurt’un ifadesine başvurduğu öğrenildi. İfadesinden sonra dün Müge Anlı’nın programına katılan Bozkurt, olayla ilgili olarak “Sabah 10.30-11.00 gibi çocukların bahçede erik topladığını gördüm. Erik istedim, onlar da getirdi. Daha sonra gittiler” dedi. Ancak Senadur ile birlikte erik toplayan çocuklar, Ertan Bozkurt’u sabah değil, öğleden sonra 02.00-03.00 sıralarında gördüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Komşu E.B. gözaltında

Öte yandan Jandarma ekipleri, 9 yaşındaki Sedanur Güzel’in kaybolmasına karıştığı öne sürülen komşu E.B.’yi gözaltına aldı. E.B., sorgu için Paslı Jandarma Karakol Komutanlığına götürüldü.

Hurdacı ihbarı asılsız

Bu arada Sedanur Güzel’in hurda aracıyla kaçırıldığı yönündeki iddiaları araştıran jandarma ekipleri, bahse konu araç ve şahsı buldu. Yapılan çalışmada ihbarın asılsız olduğu belirlendi.