Gazete Vatan Logo

Sanki bir Türk kenti!

Sanki bir Türk kenti!

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), Fırat Kalkanı harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ’ın elinden kurtarılan Cerablus kenti sakinleriyle konuştu. Suriye’nin Halep vilayetindeki Cerablus’un bir Suriye şehri olmaktan çok bir Türk kentini andırdığını vurgulayan gazete, bölgeye elektrik, su ve gıda malzemelerinin Türkiye tarafından verildiğini, Türk polisi şapkası takan muhaliflerin ise caddelerde emniyeti sağladığını yazdı.

Sokaklarda Türk bayrakları

Bölgede Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yoğun bir sevginin olduğunu kaydeden gazete, birçok bina ve askeri yerleşkenin üzerinde Türkiye bayrakları bulunduğunu kaydetti. Söz konusu binalarda, bayrakların yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterlerinin de bulunduğunu belirten WSJ, Cerablus’da yaşayanların bu bölgeyi ‘Güvenli Türk Sığınağı’ olarak adlandırdığını yazdı.

‘Erdoğan hep yanımızda’

Türkiye’nin yardımları olmasaydı, şu an hayatta olmayacağını söyleyen Kent Konseyi Başkanı Muhammed Habash, “Türkiye bizim için hayati derecede önemli. Hep yanımızda oldular” ifadelerini kullandı. Özgür Suriye Ordusu (ÖSÖ) kuvvetlerinden Abu Zakariya ise, “Recep Tayyip Erdoğan Suriye’nin geleceği için bize yardım ediyor. Bu daha başlangıç. İlerlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Bin kişilik bir ÖSO gücü var’

Wall Street Journal ayrıca, ABD yönetiminin Türk tanklarının ilerlemesinden rahatsız olduğunu da belirterek, “Türkiye’nin bin kişilik bir ÖSO gücü var. Ancak ABD oluşturulan güvenli bölgenin korunması için en az 30 bin kişilik bir ordunun bulunması gerektiğini söylüyor” diye yazdı. Türk Silahlı Kuvvetleri, geçen 24 Ağustos günü Cerablus ve Türkiye sınırının terör örgütü DEAŞ’tan temizlenmesi için Özgür Suriye Ordusu unsurlarıyla Fırat Kalkanı harekatını başlatmıştı. n DIŞ HABERLER