Gazete Vatan Logo
Magazin Sanki ateş yutmuş gibiyiz

Sanki ateş yutmuş gibiyiz

Yaşanan terör olaylarına sanatçılar tepkilerini vermeye devam ediyor. Erol Evgin en vurucu sözü söyledi; ‘Her gecenin bir sabahı var.’

Sanki ateş yutmuş gibiyiz

Türk pop müziğinin usta ismi Erol Evgin, Türkiye’yi yasa boğan şehit haberlerinin ardından, Facebook hesabı üzerinden yayınladığı mesajla birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Evgin, sosyal medya hesabına yazdığı “Güzel yurdum yangın yeri ve bizler ateş yutmuş gibiyiz. İçimiz yanıyor. Şehitlerimize rahmet, milletimize başsağlığı dilerim. Her gecenin bir sabahı vardır. Güzel günlere olan inancımızı koruyacağız ve birlik olacağız. Çok daha zor şartlarda Kurtuluş Savaşı vermiş bir halkız. Çok daha güç günlerde kurulmuş bir Cumhuriyet’in çocuklarıyız. Bu yazgıyı demokrasiyle, birlik ve beraberlikle sonlandıracağız” satırlarıyla şehitleri andı. Erol Evgin, 12 Eylül’de Kıbrıs Grand Pasha’da gerçekleşecek konserini ise erteledi.

‘Gözü yaşlı ülkem’

Kıvanç Tatlıtuğ Türk bayrağı paylaşıp altına, “Artık yeni bir güne başlamak hiç içimden gelmiyor. Hep bir korku, hep bir endişe, bugün ne olacak? Daha kaç kardeşimizi şehit vereceğiz? Daha kaç ateş düştüğü yeri yakacak? Artık hiç birimizin bu acıyı bir kez daha yaşamasını, tek bir kayıp daha vermesini istemiyorum. Gözü yaşlı ülkemin başı sağ olsun” yazdı.

Haberin Devamı

Umut ilacımız olsun

Ünlü dizi Paramparça’nın setinde de şehitler unutulmadı ve acılı günleri umutla yeneceğimizi söyleyen oyuncular selfie çekip, “Yüzler gülsün artık, umut en büyük ilacımız” mesajını verdi.

‘Türk vatanaşı olmasam da...’

Adını Survivor yarışması ile duyuran Arnavut model-sunucu Almeda Abazi instagram sayfasından acısını dile getirenlerden oldu. Abazi, “Türk vatandaşı olmasam da aslında birçok vatandaşından daha bağlı olduğum ve sevdiğim bu ülke için dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden maalesef... Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum” dedi.

Mehmetçik Vakfı’na bağış yağdı

Ünlü isimlerin sosyal medya üzerinden başlattıkları Mehmetçik Vakfı’na bağış kampanyası geniş kitlelere ulaştı. Kısa sürede binlerce vatandaş Mehmetçik Vakfı’na bağış yaptı Pınar Altuğ Atacan, Hakan Hatipoğlu, Didem Uzel Sarı, Duygu Bal, Emina Sandal yaptıkları bağışları instagram’dan duyuran ünlüler oldu. Fotoğrafların altına da ‘Elden bir şey gelmiyor demeyin. Sen de taşın altına elini koy. Dualarımız onlar için’ notunu yazdılar.

Haberin Devamı