Gazete Vatan Logo

Sanık avukatları çekildi

Hrant Dink davasının tutuklu sanıkları Ali Fuat Yılmazer, Ramazan Akyürek ile bazı tutuksuz sanıkların avukatlarının, ‘müdafiilikten çekildiklerine’ dair mahkemeye dilekçe sundu.

Sanık avukatları çekildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri ile tetikçi Ogün Samast’ın yargılandığı 2’si tutuklu 35 sanıklı davanın 8. duruşması başladı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu bulunan sanıklar eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek hazır bulundu. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Ercan Demir’inde aralarında bulunduğu 8 tutuksuz sanığın da hazır bulunduğu duruşmaya, tutuklu sanıklardan Ogün Samast ve Yasin Hayal ise hükümlü bulundukları cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Öte yandan HDP Milletvekili Garo Paylan’da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Mahkeme Başkanı Canel Rüzgar, mahkemeye ulaşan evrakları okudu. Tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek ile bazı tutuksuz sanıkların avukatlarının, ‘müdafiilikten çekildiklerine’ dair mahkemeye dilekçe sundukları açıklandı.

Haberin Devamı

5 istihbaratçı için tutuklama talebi

Dink’in ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat görevlileri Rahmi Özer, Mustafa Küçük, Musa Yıldırım, Mikdat Özbek, Emre Cingoz’ün savcılık sorguları sona erdi. 5 şüpheli tutuklama istemiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Soruşturma kapsamında önce savcılığın talimatıyla 27 kişi gözaltına alınmıştı. Cinayetin faili Ogün Samast ve Hrant Dink’i izledikleri iddia edilen şüpheliler İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şube’de görevli Abdullah Dinç, Yavuz Bozca ve Trabzon İl Jandarma İstihbarat Şube’de görevli Ergün Yorulmaz tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.