Gazete Vatan Logo

Sandık görevlisi ücreti nedir? 2017 yılı referandumu...

2017 yılı referandumu için az bir zaman kalmışken sandık görevlisi olmak isteyenler merak ettiği konuları araştırmaya başladı. İşte sandık görevlisi ücretinin ne kadar olduğu ve sandık görevlisi olmak için hangi şartların gerektiği...

Sandık görevlisi ücreti nedir? 2017 yılı referandumu...

Anayasa maddelerinin değişmesi yönünde yapılacak olan referandum Nisan'da gerçekleşecek. Vatandaşlar sandık görevlisi olmak için hangi şartların gerektiğini merak ediyor. İşte sandık görevlisi olmak için nasıl başvuru yapılacağı ve sandık görevlisinin alacağı ücret...

Sandık görevlisi olmak isteyenlerin İlçe Seçim Kurulu Başkanlıklarına müracaat etmesi gerekiyor.

İdare amirleri, zabıta amir ve memurları, askeriyede görevli kişiler, milletvekilleri ve milletvekili adayları ise sandık görevlisi olamıyor.
REFERANDUMDA GÖREV ALACAKLARIN ÜCRETLERİ

Görevlilere Verilen Ücretler:

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı (YSK) tarafından 16 Nisan 2017 Anayasa Değişikliği referandumunda görevlilere verilecek ücretler şu şekildedir:

Yüksek Seçim Kurulu: Başkan ve üyeler 166 TL, Siyasi parti temsilcileri ve birinci derecede sorumlu görevliler (Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı) 83 TL, İkinci derecede sorumlu görevliler (Şube Müdürü, BİM Müdürü, Ayniyat Saymanı, BİM Koordinatörü) 79 TL, üçüncü derecede sorumlu görevliler (Şef, Çözümleyici, Programcı) 77 TL, dördüncü derecede sorumlu görevliler (Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni, Memur) 74 TL, şoför ve hizmetliler 68 TL, şoförler 63 TL, hizmetliler 63 TL olacak.

Haberin Devamı

İl ve İlçe Seçim Kurulları:

Başkanlar ve il seçim kurulları üyeleri 83 TL, ilçe seçim kurulları üyeleri 68 TL, seçmen kütük bürosu müdürleri 79 TL, seçmen kütük bürosu zabıt katipleri 74 TL, seçmen kütük bürosu hizmetlileri 68 TL, askı yeri görevlileri 63 TL, memurlar 63 TL, şoförler 63 TL, hizmetliler 63 TL olacak.

Sandık Kurulları:

Başkan 77 TL, üye 68 TL, bina sorumluları 77 TL olacak.

Görevlilere verilecek ücretler nasıl hesaplanıyor?

Sandık kurullarına yapılacak ödemeler: Kurs verilen sandık kurulu başkanlarına 3, Kurs verilmeyen sandık kurulu başkanlarına 2, Devlet memuru olan ve eğitim verilen üyeye 2, Eğitim verilmeyen sandık kurulu memur üyeye 1, Siyasi parti üyelerine 1 gündelik ödenir. Ayrıca Bina sorumlularına 3 gündelik ödenecektir. Bir okulda en fazla 2 hizmetli görevlendirilir ve her birine 2 gündelik ödenir. İl merkezinde ve ilçelerde görevlendirilecek UYAP görevlileri için 3 gündelik ödenir. Bu kapsamda hangi görevlinin toplamda ne kadar alacağı bu şekilde hesaplanabilir.

Haberin Devamı