Gazete Vatan Logo

Sanayicilere Pozitif Bank daveti

Sanayicilere Pozitif Bank daveti

Kredi kartı taksit düzenlemesi ve bireysel kredileri vadesinin uzatılacağına yönelik haberlerin ardından bu kez de yatırım ve kalkınma bankalarının asgari sermaye şartlarının gevşetileceği sinyali geldi. Pozitif Bank’ın satışında sanayicilere çağrı yapan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, yatırım ve kalkınma bankalarının 300 milyon dolarlık asgari sermaye şartının gerekirse gevşetilebileceğini söyledi.

BDDK Başkanı Akben, özel sektörün yatırım ve kalkınma bankası alanına ilgi göstermesini beklediklerini belirterek, bu alanda büyük bir potansiyel olduğunu, Türkiye’de karlılığın yüksek ve krediler tarafında büyümenin devam ettiğini kaydetti. Büyüyen kredi talebinin ve uzun vadeli, kalkınmaya yönelik yatırımların kısa vadeli mevduat yapısı ile karşılanmasının zor olduğunu aktaran Akben, yatırım bankalarının büyümesinin ve uzun vadeli yatımların bu alanda fonlanmasının gerekliliğinin altını çizdi. Akben, bu konuda BDDK olarak sermayedarlara izinler ve lisans konusunda yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade ederek “Öyle ki 300 milyon dolarlık asgari ödenmiş sermaye şartını bile gerekirse gevşetebiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Yerli sermaye teşvik edilmeli
Halen satılmak üzere bir yatırım bankası olduğunu (Pozitif Bank) ve almak için hem yurt içinden hem yurt dışında ilgi olduğunu hatırlatan Akben, bankacılık alanında yerli sermayenin teşvik edilmesi gerektiğini, sanayicilerin ve bankacılık faaliyeti göstermek isteyen sermayedarların girişimde bulunmasını istediklerini söyledi.