Gazete Vatan Logo
Magazin Sanatçı kime denir?

Sanatçı kime denir?

Günümüzde şöhretli olan ve gazetelerde fotoğrafını gördüğümüz herkese ATİLLA TAŞ’IN DA DEDİĞİ GİBİ ‘sanatçı’ diyoruz. Peki kimdir gerçek sanatçı? İşte bu soruyu magazin dünyasının ünlü isimlerine sorduk.

Sinan Özen

‘‘Düşünen ve yansıtandır’

“Sanatçı herkesin duyduğunu, gördüğünü, hissettiğini, düşündüğünü farklı şekilde duyan, gören, hisseden, düşünen, yansıtandır. Sanatçı, yüzyıllar öncesinden yüzyıllar sonrasına ulaşabilendir. Aşık Veysel, Yunus Emre bunlar gerçek sanatçılardır.”

Yasemin Masis

Tekniğine uygun kişidir’

“Sanatçı, uğraştığı sanat dalıyla ilgili özgün eserler veren ve kuralına, tekniğine uygun icrada bulunn kişidir. Fazıl Say, Haluk Bilginer, Sezen Aksu gerçek sanatçılardır.”

Ceren Bozoğlu

‘Varoluşu yeniden bulandır’

“Varoluşu yeniden üreten ve anlamlandırandır. Eserleriyle hayatın farklı okuma biçimlerini önerir. İnsanın hayatta kalma savaşındaki en önemli silahıdır.

Erol Evgin

‘Hayatın içini sanat doldurur’

“Hayat hoştur ama içi boştur. Hayatın içini sanat doldurur. Yaşamın içini doldurana, güzelleştirene sanatçı denir. Sanatçı diyebildiklerimiz aslında o kadar çok ki; Nazım Hikmet’ten başlamam gerekir. Bedri Rahmi Eyüboğlu, Zeki Müren, Fazıl Say ve daha birçok isim sayabilirim.”

Haberin Devamı

Betül Demir

‘Sanatçı öğreten değil, yol çizdirendir’

“Sanatçı, özgün olandır, özüne sahip çıkandır. Ne kadar zor şartlar ve topluluk içinde yaşıyor olsa da, ışığı ilk hisseden ve hep var edendir. Bu yüzden üreterek dünyayı güzelleştirendir. Bazen bir şarkı, bazen bir resim, bazen de bir oyunla... Sanatçı öğreten değil sezdiren, hissettiren ve yol çizdirendir. Nazım Hikmet, TurgutUyar, Gladys Knight, Zeki Müren gerçek sanatçılardır.”