Gazete Vatan Logo

Sanata desteği uzattı

Koç Holding’in Başkanı Mustafa V. Koç, “Bienal sponsorluğumuzu 2026 yılına kadar uzattık. Çağdaş sanatı, özgür düşünceyi ve farklı bakış açılarını temsil etmesi sebebiyle yürekten destekliyoruz” dedi

Sanata desteği uzattı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 14. İstanbul Bienali, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da ücretsiz olarak bugün kapılarını açıyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda bu yıl “TUZLU SU: Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori“ başlığıyla düzenlenen 14. İstanbul Bienali, 5 Eylül-1 Kasım tarihleri arasında ücretsiz olarak sanatseverlerle buluş. Carolyn Christov-Bakargiev’in küratörlüğünü üstlendiği 14. İstanbul Bienali’ne dünyanın dört bir yanından katılan 80’in üzerinde sanatçı ve sanatçı grubunun çalışmaları Avrupa ve Anadolu yakasında bulunan 36 farklı mekânda gezilebiliyor.

‘Çok önemsiyoruz’

2007 yılından bu yana Koç Holding’in Türkiye’deki en büyük çağdaş sanat platformu ve dünyanın en önemli 4 bienalinden biri olan İstanbul Bienali’ni desteklediğini vurgulayan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, “İstanbul Bienali sponsorluğuna 2007 yılında başladığımızda 10 yıl süreyle bu büyük organizasyona destek sözü vermiştik. 2016’da sponsorluk süremiz doluyordu. Ancak biz desteğimizi Koç Holding’in de 100. kuruluş yılı olan 2026’ya kadar uzatma kararı aldık. Çağdaş sanatı, özgür düşünceyi ve farklı bakış açılarını da temsil etmesi nedeniyle özellikle çok önemli buluyor, yürekten destekliyoruz. Önümüzdeki yıllarda da Türkiye’de sanat ortamının gelişimine destek vermeyi sürdürürken, geniş kitleleri çağdaş sanat ile buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Dolapdere’ye çağdaş sanat müzesi

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ve Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl bienal mekanlarından ARTER’i ziyaret etti. Koç, Dolapdere’de 20 bin metrekare alanda çağdaş sanat müzesi kuracaklarını ve müzenin 2017’de açılacağını söyledi.