Gazete Vatan Logo
Magazin Sanat eserleri çocuklar için satılacak

Sanat eserleri çocuklar için satılacak

Ressam Tayfur Sanlıman’ın 19 eseri, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde Darüşşafaka yararına satışa çıktı

Sanat eserleri çocuklar için satılacak

Ressam Tayfur Sanlıman’ın 19 eseri, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’nda (ARTİST 2016) sanatseverlerle buluşuyor. 350’ye yakın eserini Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlayan ressam Sanlıman, en özel 19 eserini salon 8B’de 823 numaralı stantta, Darüşşafaka için satışa sunuyor. Elde edilen gelir, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda okuyan babası ya da annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz, yetenekli öğrencilerin eğitimi için harcanacak. Eserler, bugün de ziyaretçilere açık olacak.

Darüşşafaka tebessümdür

Darüşşafaka için “Ana baba yoksunluğunun hüznünü onura dönüştüren bir müessese” diyen Sanlıman, “Ben Darüşşafakalı çocukta ne görüyorum? Yüzündeki onurda, Darüşşafaka’nın emeğini görüyorum. Yıllarını harcamış Darüşşafaka, onu ana baba öksüzlüğü hüznüyle büyütmemiş, yüzü gülüyor. İşte eseri bu... Darüşşafaka eşittir tebessüm. Buraya adımımı attığım andan itibaren tebessümden başka bir şey görmedim ben” yorumunda bulunuyor.

Kitre bebek sanatçılarından Nimet Sanlıman ile evli olan Sanlıman, Darüşşafaka Urla Rezidans’ta mutlu bir yaşam sürdürüyor. 1985’ten bu yana insan - doğa ilişkisini doğadan yana çıkarak irdeliyor ve resmin diliyle anlatmaya çalışıyor.

Haberin Devamı