Gazete Vatan Logo

Sanal lounge’da tanış uçakta ortaklık kur

Ücretli lounge’lara kullanmayan beyaz yakalıları sanal lounge’larda ağırlayan Btrfly, bekleme süresini iş toplantısına dönüştürüyor. Kullanıcıları havalimanındaki diğer restoranlarda indirimli misafir ediyor.

Sanal lounge’da tanış uçakta ortaklık kur

Dünyada ekonomi her geçen gün daha küresel bir hal alırken iş dünyasının havalimanlarında geçirdiği süreler de gittikçe artıyor. Havalimanlarını işleten şirketler bünyelerindeki ücretli bekleme salonlarının sayısını artırıp özel üyelikler satıyor.

İşi gereği sürekli seyahat eden ve İngiltere’de finans sektöründe çalışan Btrfly CEO’su Cenk Gurz de buradaki sirkülasyonu değerlendirmek için Btrfyl uygulamasını hayata geçirdi. Btrfly, aslında bir sanal lounge. Amaç ücretli loung’lara giremeyen genç beyaz yakalıları havalimanlarında bir araya getirmek ve yeni iş bağlantıları kurmak.

Vakit paraya dönüyor

Uygulamanın seyahat edecek kişinin meslek ve uçuş rotası gibi bilgileri diğer kullanıcılara gösterdiğini belirten Gurz, “Sizinle aynı zamanda aynı havalimanında bekleyen bir kişi uygulamadan sizinle eşleşiyor ve bağlantıya geçiyorsunuz. Sonrasında havalimanında tek başına saatlerce beklemek yerine sosyalleşip, aynı sektörden başka bir iş insanı ile zaman geçiriyorsunuz. Bu şekilde yüzlerce kişi yeni iş ortaklıkları kurdu. Yani kısaca bu vakti paraya çevirebilirsiniz” dedi.

Haberin Devamı

Yüzde 35 indirim

Dünyada 380 havalimanında kullanılan Btrfly, buradaki restoranlarda yüzde 35 indirim sağlıyor. Uygulama üzerinden edinilen şifrelerle özel internet bağlantıları kullanılabiliyor. 21 bin üyesi bulunun uygulama için yıl sonu için hedef 60 bin üye.

VIP transfer

Uygulamayı kullananlar için çok yakın zamanda VIP transfer uygulaması da devreye girecek. Yolcunun bilgileri uygulamaya girildikten sonra indirimli bir şekilde havalimanı transferleri gerçekleştirilecek.

Uruguay’da doğdu
Yaptığı bir iş seyahatı sırasında Uruguay’da havalimanında beklerken bir Fransız bir finansçı ile tanıştığını ve daha sonra bu kişi ile ilişkisinin devam etmesiyle böyle bir fikrin ortaya çıktığını anlatan Cenk Gurz, “2015’te Londra’daki bir girişimci arkadaşımla harekete geçtik ve 600 bin dolar yatırım yaparak uygulamayı hayata geçirdik. Montreal’de ve Londra’da ekip kurduk”dedi.
3. Havalimanı ile büyüyecek
Türkiye’de girişimci sayısının önemli oranda yükseldiğini ve iş ilişkisi geliştirmede Btrfly’ın iyi bir fırsat olduğunu dile getiren Cenk Gurz, “Bizdeki havalimanlarının dünyada en çok büyüyen ilk 10 havalimanı arasında. Btrfly için 3’üncü Havalimanı bir büyüme üssü olacak” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı