Gazete Vatan Logo

Sanal korsanlara yem olmayın

Sanal korsanlar kullanıcıları böyle kandırıyorlar!

Sanal korsanlar sınır tanımıyor. İnternet korsanlarının şimdiki hedefi e-ticaret ve bankacılık sektörü oldu. Yetkililer hackerların, ağırlıklı olarak da DDos saldırılarını kullandığı uyarısında bulundu.

Raporda, yeni saldırı yöntemlerinin geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde ABD bankalarında denendiği ve bazen 70 Gbps büyüklüğünde saldırı seviyelerine ulaşılarak internet hatlarının tıkandığı belirtildi. E-ticaret ve bankacılık sektörünü gözlerine kestirirken siber korsanlar, insanları kandırmak için yeni sosyal mühendislik yöntemleri kullanıyorlar.

DDos saldırıları ile sayısı on binleri bulabilen köleleştirilmiş bilgisayarlar başarılı bir saldırı için oldukça önemli. Böyle sistemlerin, ''''kara pazar''''larda birkaç bin dolara el değiştirdiği söyleniyor. Korsanlar bilgisayara sızmak için kullanıcıların kafasını karıştıracak elektronik postalar gönderiyorlar.

Kullanıcı kendisine gelen ve polisten, belediyeden ya da bankadan gönderilmiş gibi gözüken elektronik postaları alınca fazla şüphelenmiyor. Bu postalarda bulunan ek açıldığı zaman, az yer kaplayan ve fark edilmesi her geçen gün zorlaşan bir yazılım kendisini yükleyerek o bilgisayarı korsanın esiri haline getiriyor.



KAYNAK : Teknolojioku.com - İşte ülke ülke iPhone 5 fiyatı!

Haberin Devamı