Gazete Vatan Logo

Sanal gerçeklik gözlüğü sevkiyatları başladı!

2012 yılında bu yana geliştirme sürecinde olan Oculus Rift sanal gerçeklik gözlüğü artık son düzlükte. Geçtiğimiz aylarda ön sipariş veren kullanıcılar, cihazın son kullanıcıya yönelik versiyonuna kavuşacak.

Sanal gerçeklik gözlüğü sevkiyatları başladı!

600 Dolarlık fiyatıyla Oculus Rift siparişi verenler önümüzdeki haftadan itibaren gözlüklerine kavuşacak. 28.3.2016 yani önümüzdeki haftanın ilk günü siparişler kargolanmaya başlanacak. Bu gelişme Oculus’un CEO’su Brendan Iribe tarafından Twitter üzerinden duyuruldu.

Şimdiye kadar birden fazla özel versiyon Oculus Rift, geliştiricilere yollanmıştı. Ancak bu direkt olarak son kullanıcıya yönelik versiyon ilk defa görücüye çıkacak. Cihazın son derece büyük olan kutusunun fotoğrafı da aynı gönderide paylaşıldı.Oculus Rift’i paket olarak da almak mümkün. Eğer elinizde bu sistemi destekleyecek bir bilgisayar yoksa, bilgisayar ile birlikte de alabiliyorsunuz. Ancak o zaman fiyat 1500 Dolar seviyelerinden başlıyor. Asus ve Dell gibi üreticilerle birlikte geliştirilen özel bilgisayarlar haricinde aynı paket içerisinde bazı oyunlar EVE:Valkyrie isimli Xbox One kontrolcüsü de bulunuyor.

Brendan Iribe tarafından Twitter üzerinden paylaşılan Oculus Rift fotoğrafına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ürünün ülkemizde de satışa çıkmasını merakla bekliyoruz. Diğer yandan artık sırada HTC Vive isimli VR gözlüğünün olduğunu belirtelim. Bu yıl VR konusundaki rekabet sıkça gündeme gelecek gibi duruyor.

Haberin Devamı