Gazete Vatan Logo

Sanal cin çarpabilir!

Ama bu cin bildiğiniz cinlerden değil. Elle tututan, gözle görülen sahtekarlar...

İnternette kendisine medyum diyerek e-postayla insanlara fal bakan, büyü yapıp bozan sahtekarların sayısı binlere ulaştı. Bu sahtekarlara milyonlar dökenler karşılığında bir şey elde edemeyince "cin çarpmışa" dönüyor.

Uzmanlar, "Hayal gücü geniş insanlar umut dağıtıyor, değerlerinizi istismar edip paranızı alıyor" diye uyarıyor.

İnsanlar artık sadece gelecek merakı için değil psikolojik sorunları için de medyumlara koşuyor. Bu durumu iyi değerlendiren binlerce kişi de kendilerine medyum diyerek insanları istismar ediyor.

30-100 YTL ÜCRET

Bugün'ün haberine göre; hazırladıkları internet siteleriyle milyonlarca insana umut vaat eden medyumlar, İslam dininin yasakladığı fala bakıp, büyü yapıyorlar. Sitelerinde fal ve büyüyle ilgili tüm detayları aktaran sahtekar medyumlar, 30 ila 500 YTL arasında da ücret alıyorlar. İnsanların en çok istismar edildikleri konu ise, gelecek. Yaşamlarının ilerleyen yıllarında ne olacağını merak eden insanlar, ev veya ofislerine gidemedikleri medyumlara e-posta yoluyla ulaşıyorlar. Sözde medyumlar da iş, aşk ve aile hayatıyla ilgili insanlara umut dağıtıyor.

RESMi RUHSATLI KADIN MEDYUM

İnternet üzerinden müşterilerine ulaşan Medyum Perihan Özdemir, "İnsanlar sizinle hangi konuları konuşuyorlar" sorusuna, "Psikolojik çöküntü yaşadıklarında aile içi sorun yaşadıklarında bana geliyorlar" cevabını veriyor.

Kendisine "astrolog medyum" diyen Özdemir, insanlara nasıl çözüm önerileri sunduğuyla ilgili ise hiçbir açıklama yapmıyor. Sitesinde dinen yasaklanan fal ve büyüyle ilgili ayrıntıları aktaran Özdemir, dini meselelerle ilgili de çeşitli bilgilere yer veriyor. Özdemir, muska, nazar, astroloji, şifalı bitkiler ve dualarla da sanal alemden insanlara umut dağıtıyor. Medyum İsmali Hoca, Medyum Yakup Hoca gibi sayıları bini aşan umut tacirleri, insanları istismar ediyor.‘

HiZMETTE’ 10’UNCU YILI

İnternet üzerinden 10 yıldır hizmet veren Medyum Mustafa, "Kendilerinde büyü olduğunu zanneden çok sayıda insan var. Genelde bu kendi evhamlarından kaynaklanıyor" diyor. Kendisine gönderilen eposta'ların çoğunluğunun gelecekle ilgili olduğunu dile getiren Medyum Mustafa, fala 30 YTL'ye bakıyor. "Piyasada kendisine medyum diyen çok insan var" diyen Cinci Hoca Zeynel Eroğlu da, bu konuda istismarın fazlasıyla olduğunu kaydediyor.

CiN GÖRSELER DUDAKLARI UÇUKLAR

Türkiye'de herkesin Medyum Memiş diye tanıdığı Memiş Hoca ise, "Medyum, birtakım varlıklarla aracı olan insan anlamına gelir. Bugünkü anlamı ise şarlatanlıkla, soytarılıkla aynı" diyor. Birtakım insanların kendilerine medyum diyerek piyasaya çıktıklarını anlatan Memiş Hoca, yaptıkları işin ise fal ve büyü olduğuna dikkat çekti. Memiş Hoca, "İslam inancında bunlar haramdır. Bunlar sadece soytarıdır" diye konuşuyor. Medyumluğun falcılık, büyücülük olmadığını savunan Memiş Hoca, "İnsanların bunlara ilgi göstermesinin nedeni manevi boşluk ve ihtirasları. Cin çıkardıklarını iddia edenler cin görse dudakları uçuklar" ifadelerini kullanıyor.

ÜMiTSiZLiĞE DÜŞÜN HER ŞEYi YAPAR

Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, İnsanın bilinmeyene karşı bir merak olduğunu belirterek, "Geleceklerini öğrenmek isteyenlerin merak duygusu medyumlarca kullanılıyor, istismar ediliyor" dedi. Ümitsizliğe düşen insanın her şeyi yapabileceğinin altını çizen Tarhan, "Medyumların söylediklerinin yüzde 90'ı uydurma. Onlar hayal gücü geniş insanlar. Söylediklerinin bazıları tutunca insanlar her söylediklerine inanıyor" diye konuştu. Tarhan, medyuma gitmenin bilimsel olarak ruh sağlığı açısından onaylanacak bir şey olmadığını da açıkladı.

Haberin Devamı