Gazete Vatan Logo
Magazin Sana da hoşçakal

Sana da hoşçakal

Ölmeden 3 gün önce yazdığı veda mektubunu ‘Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle, hoşçakalın’ diye bitiren Levent Kırca (67) dün gözyaşları ve alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı

Sana da hoşçakal

Bir ekran klasiği olan ‘Olacak O Kadar’la Türk seyircisinin gönlünü kazanan Levent Kırca’ya son görevini yapmak için dostları ve sevenleri Levent Camii’nde bir araya geldi. Kırca’nın eski eşi Oya Başar ve ‘son eşim’ dediği Aslı Çetiner, cami avlusunda ayrı köşelerde taziyeleri kabul etti. Bir araya gelmemeye gayret gösteren ikiliden hayli bitkin olduğu gözlenen Oya Başar’ı sanat dünyasından dostları teselli ederken, Aslı Çetiner ise başka bir köşede kuzeni Mustafa Koç’un eşi Karolin Koç’la taziyeleri kabul etti.

Son kez el salladılar

İki ayrı evliliğinden olan dört çocuğu ise Kırca’nın tabutunun başında gözyaşı döktü. Usta tiyatrocunun tabutunun üzerine “Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle. Atatürk’le kalın, Cumhuriyetle kalın, hoşçakalın” yazılı fotoğrafla Fenerbahçe atkısı konulurken, sanatçının gözyaşlarına boğulan kızı Ayşe’yi ağabeyi Umut Kırca teselli etti. Oğullarının, oldukça üzgün oldukları gözlendi. Helallik alınıp, cenaze namazının kılınmasından sonra kızı Ayşe, babasının tabutunu öperek veda ederken, bu sırada Oya Başar dostlarının arasından eski hayat arkadaşına son kez bakarak el salladı.

Haberin Devamı

KAVUK KİMDE KALACAK?

Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, Levent Kırca için Haber Artı Türk’te ilginç bir yazı yazdı. Akay, Ferhan Şensoy’da olan ve ustalığı sembolize eden İsmail Dümbüllü’nün meşhur kavuğunun Levent Kırca’da olduğunu söyledi. Ayrıca efsane sanatçı Behzat Budak Haki’nin Kırca’da bulunan orijinal kavuğunun ise, geçen sene genç tiyatrocu Ahmet Çevik’e Kırca tarafından verildiğini yazarak, usta sanatçının devrederken çekilen fotoğrafını paylaştı. ‘Orta Oyunu’ geleneğinin ünlü ismi İsmail Dümbüllü’nün meşhur kavuğu Ferhan Şensoy’a emanet edilmişti. ‘Müjdat Gezen’de olan, Hasan’ın fesiyle, Dümbüllü’nün kavuğunu almadan bir yere gitmeyeceğim’ diyen Levent Kırca, Ferhan Şensoy’dan Dümbüllü’nün kavuğunu, Müjdat Gezen’den de fesi teslim almıştı. Şimdi kavuğun kime verileceği ise merak konusu.

‘Bu acı ile yıkıldık’

- Kemal Kılıçdaroğlu: O bizi hem güldürür hem düşündürürdü. Büyük acılar yaşadığını biliyorum. Sevinciyle, acısıyla, gözyaşıyla onu uğurladık. Allah rahmet eylesin. Umuyorum sanatçıların el üstünde tutulduğu güzel bir Türkiye’yi hep beraber özlem olarak dile getirir ve bunu gerçekleştiririz.

Haberin Devamı

- Halit Ergenç: Çok zor dönemden geçiyoruz. Ne söylenir bilmiyorum. Bir sürü insan bir sürü insana laf söylüyor. Üzüntü duyulana da laf söyleniyor. Zor bir zaman yaşıyoruz. Levent abinin tiyatrosu benim ilk çalıştığım yerdir. Ben o zaman dansçıydım ve ilk sahneye orada çıkmıştım. Allah rahmet eylesin inşallah orada huzurlu olur. Son döneminde görüşemedik.

- Demet Akbağ: Önemli bir ustayı kaybettik zaten uzun zamandır tadımız tuzumuz yok. Bu acı haber yıktı bizi. Çocuklarımıza güzel günler dilemekten başka yapacak şey yok. Çaresiziz!