Gazete Vatan Logo

Samsung ve Apple bu dönem kaybeden oldu

İki büyük firmanın gelirleri düştü mü?

Internation Data Corporation’ın yaptığı yıllık market analizleri yılın 2. Çeyreği için açıklandı. Apple ve Samsung akıllı telefon marketinin hiç şüphesiz başını çekiyor. Her ne kadar bu yıl Galaxy S4 de iPhone 5 de beklenen patlatmayı oluşturamasa da ikisi depiyasanın iki baskın firması.

Geçtiğimiz yıl genel olarak Samsung ve Apple arasındaki davalarla geçmişti. Biraz da olsa azalan davaların ardından iki üretici de yeni teknolojiler çıkarmaya hazırlanıyor.

Bunların yanı sıra en çok merak edilen sorulardan biri de Galaxy S4, S3 kadar satabildi mi, sorusu oldu. Yılı 2. çeyreği için diğer firmalar gibi Apple ve Samsung da gelirlerini açıkladı.

Geçtiğimiz çeyrek yılda tahmini rakamlar 237.9 milyon akıllı telefon satıldığını gösteriyor. 72.4 milyonu Samsung’un bu rakam da %30.4’e denk geliyor. Her ne kadar yılın bu çeyreğinde öncekilere oranla daha fazla telefon üretimi yapılmasına rapmen Sasmung’un satışları %32.2 oranında düştü. LG ve Lenovo gibi market satışlarının bir kısmını kaybetti. Her ne kadar bu kayıp LG ve Lenovo’yu etkilediği kadar Samsung’u etkilemese de en iyiyi hedefleyen bir firma için başarısızlık olarak değerlendirilebilir.

Haberin Devamı

LG 12.1 milyon telefon satarken, Lenovo 11.3 adet ünite sattı. Gelelim Samsung’un azılı rakibi Apple’a. Apple’ın bu dönemdeki satışları %13.1’de kaldı. Gelen söylentiler doğru çıkarsa ve iPhone 5S etkileyici özelliklerle gelirse, Apple’ın yılın 4. Çeyreğinde toparlayacağı bekleniyor.



KAYNAK : Teknolojioku.com - Samsung ve Apple bu dönem kaybeden oldu