Gazete Vatan Logo

Samsung’un yeni telefonlarında artık bulunmayacak

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, her tanıtımda rakiplerine gönderme yaptığı 3.5 mm’lik girişe veda etmeye hazırlanıyor. Kaldıranları bu konuda ciddi eleştirilere maruz bırakan firma, 3.5 mm’lik girişi kaldırmak istemese de kablosuz teknolojiye ayak uydurmak istiyor.

Samsung’un yeni telefonlarında artık bulunmayacak

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, her tanıtımda hala 3.5mm’li kulaklık giriş var diyerek en büyük rakiplerine gönderme yapıyordu. Lakin belirtilene göre yeni cihazlarında 3.5 mm’lik girişe veda etmeye hazırlanıyor.

Bildiğiniz gibi 3.5 mm’lik kulaklık girişini ilk olarak Apple cihazlarından kaldırdı. Cihazın daha ince bir tasarım kavuşmasını engellediği ve geleceğin teknolojisinde kabloya yer olmadığı gerekçe ile cihazlarından 3.5 mm’lik girişi kaldıran Apple’ı da ilk başta direnseler de diğer firmalarda takip etmeye başladı. Samsung’un da bu furyaya uyacağı belirtiliyor.

Firmanın bu atılımı yeni piyasaya sunacağı kablosuz kulaklıkları için gerçekleştireceğini ifade ediliyor. Yapacağı bu atılım ile kablosuz kulaklık satışları arttırmayı hedefliyor.
Firmanın 3.5 mm’lik kulaklık girişini birkaç ay sonra tanıtacağı Galaxy S10’da kaldırmayacağını belirtelim. Yaklaşık bir 10 ay sonra tanıtımını gerçekleştireceği Galaxy Note 10 bu girişe veda etmeyi planlıyor.